Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Yozgat’ta Yasaklı Pitbull Köpek Besleyen Kişiye 16 Bin 634 Lira Ceza Kesildi

    Yozgat’ın Şefaatli ilçesinde, yasaklı Pitbull ırkı köpek besleyen bir kişiye 16 bin 634 lira para cezası kesildi. Şefaatli Belediyesi ve jandarma ekipleri, yapılan denetimlerde köpeği tespit ederek barınağa teslim etti.

    Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde, yasaklı Pitbull ırkı köpek besleyen bir kişiye

    Yozgat’ta Yasaklı Irk Pitbull’a Ceza Uygulandı

    Yozgat’ın Şefaatli ilçesinde, yasaklı bir ırk olarak sınıflandırılan Pitbull cinsi köpek besleyen bir şahsa 16 bin 634 lira idari para cezası kesildi.

    Denetimler Sonrası Ceza Kesildi

    Alınan bilgilere göre, Şefaatli ilçesinde gerçekleştirilen kontrollerde, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, Şefaatli İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Tarım Müdürlüğü Hayvanları Koruma Denetim Ekibi ve Şefaatli Belediyesi’nin ekipleri bir bahçede yasaklı türler arasında bulunan bir Pitbull cinsi köpek tespit etti. İlgili ekipler, köpeği sahibinden alarak hayvan barınağına teslim etti.

    Bu sırada köpek sahibine, Pitbull Terrier ve diğer yasaklı ırkları üretmek, sahiplenmek, takas etmek, barındırmak, sergilemek, hediye etmek veya satmak gibi nedenlerden dolayı toplamda 16 bin 634 lira idari para cezası uygulandı.

    Hayvan koruma yasaları çerçevesinde alınan önlemler, yasaklı ırkların dolaşımını engellemeyi amaçlıyor. Bu tür denetimlerin sıkı bir şekilde sürmesi bekleniyor.