Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yerel Kalkınma Hamlesi Programı ile Desteklenecek Sektörler Belirlendi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın “Yerel Kalkınma Hamlesi Programı” ile 9 Temmuz 2025 tarihinden itibaren Türkiye’nin dört farklı bölgesinde toplamda belirlenen sektörlere destek verilecektir. Başvurular, bakanlık duyurusuyla ‘yerel kalkınma hamlesi’ üzerinden yapılacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın "Yerel Kalkınma Hamlesi Programı" ile 9

## Yerel Kalkınma Hamlesi Programı ile Desteklenecek Sektörler Açıklandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, “Yerel Kalkınma Hamlesi Programı” çerçevesinde desteklenecek sektörleri belirledi. Bu önemli gelişme, 9 Temmuz 2025 tarihindeki 32951 numaralı Resmî Gazete’de yayımlanan Yerel Yatırım Konuları Tebliği ile resmiyet kazandı.

### Hedef: Bölgesel Kalkınmayı Hızlandırmak

Yerel ekonomilerin canlanmasını sağlamayı amaçlayan bu program çerçevesinde, her ilde tanımlanan dört sektör için çeşitli destekler sunulacak. Bu desteklerin arasında KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, 240 milyon TL’ye kadar faiz veya kâr payı desteği ya da makine desteği, yüzde 50 yatırım katkı oranıyla yüzde 60 kurumlar vergisi indirimi ve 8 yıl boyunca (6. bölgede 12 yıl) SGK işveren hissesi desteği gibi unsurlar yer alıyor. Ayrıca, Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) dahil olmak üzere yatırım yeri tahsisi de sağlanacak.

### Sektör Dağılımı

Belirlenen sektörler illere göre aşağıdaki şekilde sıralanmıştır:

– **Samsun**: Silah ve silah parçaları üretimi, akıllı filtre sistemleri geliştirme, metal ve kauçuktan ticari araç parçaları üretim tesisi ile tıbbi cihaz üretimi.

– **Amasya**: Jeotermal sera tesisleri, bitkisel ham ve rafine yağ üretimi, asgari 1000 büyükbaş kapasiteli entegre süt üretimi ve konaklama tesisleri.

– **Çorum**: Alaşımlı döküm ürünleri, raylı sistemler imalatı, iş makineleri üretimi ve likit yumurta ile yumurta tozu üretimi.

– **Tokat**: Meyve ve atıklarından katma değer sağlayan ürünler üreten, yüksek ekonomik değerli endüstriyel süt ürünleri tesisleri, maya üretim tesisleri ve en az 500 baş manda süt hayvancılığına yönelik tesisler.

Başvuruların, bakanlığın yaptığı açıklamanın ardından “yerel kalkınma hamlesi” adlı platform üzerinden yapılması gerekecek.

 
 
 

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı