**Yeni Trafik Yasası ile Saldırgan Sürücülere Sert Cezalar Geliyor**
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, trafik güvenliğini artırmak amacıyla hazırlanan yeni Trafik Kanunu Teklifi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle, araçtan inerek saldırgan tutum sergileyen ve yolu kapatan sürücüleri hedef alan ağır yaptırımlar getirileceği müjdesini verdi.
Yeni Yasa Neleri Kapsıyor?
Bakan Yerlikaya’nın ifadesine göre, bu yasaklara uymayan sürücülere uygulanacak ceza 180 bin lira olarak belirlendi. Sürücü belgesinin 60 gün süreyle geri alınacak olması ve araçların yine 60 gün boyunca trafikten men edilmesi gibi maddeler, yeni düzenlemenin dikkat çeken unsurları arasında yer alıyor.
Mevcut yasalar, sürücülerin taşıt yollarında duraklamayı yasaklayan maddelere dayanarak sadece 993 lira ceza vermekteydi. Ancak, bu miktarın 30 gün içinde ödenmesi durumunda 744 liraya düştüğünü hatırlatan Yerlikaya, bu uygulamanın etkisinin yetersiz kaldığını vurguladı.
Örnek Olaylar ve Uygulamalar
Özellikle İstanbul’un Sarıyer ve Ümraniye ilçelerinde yaşanan iki ayrı olayda, trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücüler Y.E.Ş. ve M.P., emniyet ekipleri tarafından yakalandı. Bu sürücülere 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu çerçevesinde idari para cezası tatbik edildi.
Trafik düzenini bozan ve kamu güvenliğini riske atan bu tür davranışların kabul edilemez olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, vatandaşların bu durumları 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmeleri çağrısında bulundu. “Bu şahıslarla ilgili gerekeni yapacağız” diyerek, toplumsal huzurun korunması için vatandaşların desteğinin önemine dikkat çekti.