Yaylakonak’taki İddialı İşçi Alımı Tepki Çekti
Adıyaman’ın Yaylakonak beldesinde, CHP’li yerel yönetim hakkında ortaya atılan usulsüz işçi alımı iddiaları büyük yankı uyandırdı. Parti destekçilerinin öne sürdüğü bu iddialara, yıllardır CHP’nin yanında yer alan seçmenler tepki gösterdi.
Belediye Başkanı Hakkında Suç Duyurusu
Parti tarafından dışlandıklarını öne süren Yaylakonak halkı, CHP’li Belediye Başkanı Abuzer Aydın aleyhine suç duyurusunda bulunarak Adıyaman Adliyesi önünde bir basın toplantısı düzenledi. Sıkı sıkıya bağlı oldukları değerlere sahip çıktıklarını belirten vatandaşlar, işçi alım sürecinin örtülü bir şekilde gerçekleştirildiğine dair endişelerini dile getirdi.
Belediyede yaşanan adaletsizlik ve hukuksuzluğun sona ermesini talep eden vatandaşlar, topladıkları imzalarla beraber Adıyaman Adliyesi’ne başvurarak kapsamlı bir inceleme yapılmasını istedi.
İddialara Rağmen Dayanışma İçerisindeler
Yaylakonak’ın CHP’ye olan bağlılığını vurgulayan belde sakinleri, belediyenin yaptığı usulsüz işçi alımına şiddetle karşı duracaklarını ifade ettiler. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e de çağrıda bulunan halk, “Adalet nerede? Eşitlik nerede? Bu toplum, yıllardır CHP’nin yanında oldu. Şimdi sesimizin duyulmasını ve yerinde inceleme yapılmasını talep ediyoruz. Gerektiğinde ekip gönderilsin. Her şeye hazırız, ancak adaletsizliğe karşı boyun eğmeyeceğiz” şeklinde görüş belirtti.
Vatandaşların Talepleri Açık ve Net
Belediye Başkanı Abuzer Aydın aleyhine suç duyurusunda bulunan grup adına konuşan Ali Rıza Büyükkaya, Yaylakonak’ın CHP’ye olan bağlılığını ve mevcut durumun adaletsizliğini anımsatarak, “Burası 35 yıldır CHP’nin elinde. Abuzer Aydın, son beş dönemde bu yönetimi sürdürdü. 2024 seçimlerinde dışarıdan getirilen oylarla kazanıldı. Mevcut alım süreci, yalnızca yandaşlara açık ve hukuka aykırı bir şekilde yürütüldü” ifadelerini kullandı.
Büyükkaya, “Her kademede adalet ve eşitlik sağlanmalı, kim ihtiyacı varsa öncelikli olarak onlara destek verilmelidir. İşçi alımları şeffaf olmalı, kapalı kapılar ardında değil, herkesin ulaşabileceği şekilde ilan edilmeliydi” diyerek talep etti.
Yaylakonak halkı, bu haksızlıkların bir an önce sona ermesi için mücadele edeceklerini ve seslerini daha güçlü bir şekilde duyuracaklarını belirtti.
ADIYAMAN’IN YAYLAKONAK BELDESİ’NDE CHP’Lİ BELEDİYENİN USULSÜZ İŞÇİ ALIMI İDDİASI PARTİNİN YILLARDIR ARKASINDA DURAN SEÇMENİNİ İSYAN ETTİRDİ.
ADIYAMAN’IN YAYLAKONAK BELDESİ’NDE CHP’Lİ BELEDİYENİN USULSÜZ İŞÇİ ALIMI İDDİASI PARTİNİN YILLARDIR ARKASINDA DURAN SEÇMENİNİ İSYAN ETTİRDİ.
ADIYAMAN’IN YAYLAKONAK BELDESİ’NDE CHP’Lİ BELEDİYENİN USULSÜZ İŞÇİ ALIMI İDDİASI PARTİNİN YILLARDIR ARKASINDA DURAN SEÇMENİNİ İSYAN ETTİRDİ.