Erzurum’da Yaralı Bulunan Yavru Boz Ayı Sakarya’ya Getirildi
Erzurum’da yaralı bir şekilde bulunan yavru boz ayı, tedavi sürecinin ardından doğal yaşamına geri hazırlanmaya başlıyor.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Erzurum Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yaralı haldeki yavru ayıyı doğada fark ederek ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Yavru ayı, acil olarak Kafkas Üniversitesi Yaban Hayvanı Koruma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne nakledildi ve burada gerekli tedavi işlemlerine alındı.
Gölya Tabiat Parkı’ndaki Hayvanat Bahçesi’ne Nakledildi
Tedavi süreci tamamlanan yavru ayı daha sonra Sakarya’nın Arifiye ilçesinde bulunan Gölya Tabiat Parkı içerisindeki hayvanat bahçesine götürüldü. Burada, doğal ortamında hayatta kalabilmesi için gerekli olan yetkinlikleri kazanması bekleniyor. Yetkililer, yavru boz ayının rehabilitasyon sürecinin sona ermesinin ardından, tekrar doğal yaşam alanına bırakılacağını kesin bir dille açıkladı.
Bu tür çalışmalar, yaralı hayvanların sağlıklarına kavuşmalarını sağlarken, doğal yaşam döngüsüne de katkıda bulunuyor.
ERZURUM’DA YARALI HALDE BULUNAN YAVRU BOZ AYI, TEDAVİ SÜRECİNİN ARDINDAN SAKARYA’DA DOĞAL YAŞAMINA HAZIRLANIYOR.
ERZURUM’DA YARALI HALDE BULUNAN YAVRU BOZ AYI, TEDAVİ SÜRECİNİN ARDINDAN SAKARYA’DA DOĞAL YAŞAMINA HAZIRLANIYOR.