Yalvaç’ta Emniyet Ekipleri 207 Araç Kontrol Etti, 16 Motosiklet Trafikten Men Edildi

Yalvaç İlçe Emniyet Amirliği, 1-8 Ağustos 2025 tarihleri arasında yaptığı denetimlerde 207 aracı kontrol etti ve 16 motosikleti trafikten men etti. Toplamda 476 bin 544 TL ceza kesilirken sürücülere güvenli sürüş bilgileri verildi.

Yalvaç’ta Motosiklet Denetimleri Sıklaştı

Yalvaç İlçe Emniyet Amirliği’nden yapılan açıklamaya göre, son bir hafta içerisinde 207 aracın denetimi gerçekleştirildi. Bu süreçte, 16 motosiklet trafikten men edilirken, sürücülere ceza kesildiği gibi aynı zamanda güvenli sürüş hakkında da farkındalık sağlandı.

Denetimlerin Detayları

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde 1-8 Ağustos 2025 tarihleri arasında gerçekleşen denetimler, İlçe Emniyet Amirliği tarafından titizlikle gerçekleştirildi. “Motosiklet ve Motorlu Bisikletlere Yönelik Denetimler” çerçevesinde yapılan bu uygulamalar, ilçede dikkat çekici bir yoğunluğa sahipti. Denetimlerde toplamda 207 araç kontrol edilirken, 16 motosikletin trafikten men edilmesi ile birlikte 476 bin 544 TL tutarında cezai işlem uygulandı. Ayrıca, alkollü araç kullandığı tespit edilen 5 sürücüye de işlem yapıldı.

Motosiklet Sürücülerine Bilgilendirme

Ekipler, denetimler sırasında motosiklet sürücülerine kask kullanma zorunluluğu, hız limitlerine uyulması ve güvenli sürüşün kazalar üzerindeki olumlu etkileri gibi konularda bilgilendirme faaliyetlerinde bulundu. Bu tür uygulamalar, sürücü güvenliğini artırmayı ve trafik kazalarını azaltmayı hedefliyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı

Exit mobile version