Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yalova’da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Yalova’da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk sunma töreniyle başladı. İlgili konuşmaların ardından protokol, tekneyle denize açılarak çelenk bıraktı. Etkinlik, Yat Limanı’ndaki kokteyl ile sona erdi.

Yalova'da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, 15 Temmuz Demokrasi

Yalova’da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Coşkuyla Kutlandı

1 Temmuz tarihinde Yalova, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı düzenlenen etkinliklerle kutladı.

Tören, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma etkinliği ile başladı. Burada Yalova Bölge Liman Başkanı Deniz Kaya, Atatürk heykeline çelenk bıraktı.

Kaya, yaptığı konuşmada, “Kabotaj hakkı, 1535 yılında yabancı gemilere tanınan ticari bir ayrıcalık olarak uzun bir süre denizciliğimizin ilerlemesini engellemiştir. 1926’da yayımlanan bir yasa ile Türkiye’nin limanları arasında sadece Türk vatandaşlarının deniz ticareti yapabilmesi sağlanmıştır.” dedi.

Deniz Korteji ve Çelenk Bırakma Töreni

Törenden sonra, il protokol üyeleri tekneyle denize açıldı. Teknelere, balıkçı ve kamuya ait diğer tekneler de katılarak bir deniz korteji oluşturdu. Yürüyen Köşk açıklarında, Vali Hülya Kaya ile birlikte Karamürsel Eğitim Merkezi ve Garnizon Tuğamiral Mehmet Tahir Göncüoğlu, Liman Başkanı Deniz Kaya eşliğinde denize çelenk bıraktı.

Protokolda bulunan yetkililer ve diğer teknelerdeki vatandaşlar, kutlama programını ilgiyle izledi. Etkinlikler, Yat Limanı’nda düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

(EHR)