Bolu’da Dünya Çevre Günü, Çevre Bilincini Artıran Etkinliklerle Kutlandı

Bolu’da Dünya Çevre Günü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Şehit Ozan Özen Ortaokulu’nun düzenlediği etkinlikle kutlandı. Öğrenciler, iklim değişikliği ve geri dönüşüm üzerine sanatsal gösteriler sergiledi. Şiir ve kompozisyon yarışmalarında Hira Gürbüz ve Emir Nafi Köklü birincilik ödülü kazandı.

Bolu’da Dünya Çevre Günü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl

Dünya Çevre Günü Bolu’da Coşkuyla Kutlandı

Bolu, Dünya Çevre Günü’nü anlam dolu bir etkinlikle kutladı. Bolu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Şehit Ozan Özen Ortaokulu’nun iş birliğiyle düzenlenen programda çevre duyarlılığı, sanat ve öğrenci katkıları bir araya geldi.

Çevre Temalı Gösteriler ve Sanat Sergisi

Etkinlik, öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı gösterilerle başladı. Izleyiciler, çevre temalı şiirler ve müzik konserleri ile keyifli anlar yaşadı. Bu kapsamda öğrencilerin iklim değişikliği, sürdürülebilir yaşam ve geri dönüşüm gibi önemli konularda farkındalık yaratmayı hedefleyen defileleri dikkat çekti. Gösterilerin ardından, teknoloji tasarım ve görsel sanatlar öğretmenlerinin rehberliğinde düzenlenen “Bir Dokunuşla: Çöpten Sanata” adlı sergi gezildi. Bu sergi, atık malzemelerle oluşturulmuş yaratıcı eserleri ziyaretçilere sunarak, sanat ile çevre bilinci arasındaki bağı gözler önüne serdi. Ayrıca “İklim Değişikliği ve Yenilenebilir Enerji” temalı şiir ve kompozisyon yarışmasında başarılı olan öğrencilere ödüllerini takdim edildi. Bu yarışma, öğrencilerin doğaya karşı sorumluluk hissini geliştirmeyi ve çevre konularında yaratıcı fikirler üretmelerini desteklemeyi amaçladı.

Ödüller Sahiplerini Buldu

Şiir kategorisinde birinciliği, 100. Yıl İlkokulu’ndan Hira Gürbüz “Benim Dünyam Nefes Alsın” adlı eseriyle elde etti. İkinci ise “Aklıma Düştü” şiiriyle 50. Yıl İlkokulu’ndan Zeren Dila Ortakaya oldu. Üçüncülük ödülünü ise “Haydi Sen de Destek Ol” şiiriyle Köroğlu İlkokulu’ndan Ahmet Faruk Yılmaz aldı.

Kompozisyon kategorisinde ise birinci olarak Sakarya Ortaokulu’ndan Emir Nafi Köklü, “Geleceğimizi Korumak” başlıklı yazısıyla ödül kazandı. İkinci gelen “Yarının Dünyası” adlı kompozisyonuyla Dörtdivan Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu’ndan Erva Nur Dalkıran, üçüncülüğü ise “İyi Bir Dünya Bırak” yazısıyla Şehit Ozan Özen Ortaokulu’ndan Yusuf Efe Özkan elde etti.

Bu etkinlik, öğrencilere doğaya olan duyarlılıklarını pekiştirme fırsatı sunarak önemli mesajlar verdi.