Van’da Kontrolden Çıkan Araç Baraja Düştü, Kaybolan Genç İçin Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

2 Min Read

## Kontrolden Çıkan Araç Zernek Barajı’na Uçtu: Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Van’ın Gürpınar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bir otomobilin kontrolünü kaybederek Zernek Barajı’na düşmesi sonucu kaybolan bir kişi için arama kurtarma çalışmaları sürmektedir.

Olayın ayrıntılarına göre, Van-Hakkari karayolu üzerindeki Zernek Barajı bölgesinde gerçekleştiği bildirildi. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen ihbar üzerine, bölgeye sağlık, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, 3 kişinin bulunduğu bir aracın aniden kontrolden çıkarak barajın sularına düştüğü kaydedildi. Van Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı sualtı arama kurtarma ekipleri, kazadan sonra yoğun bir şekilde çalışmalara başladı.

### İki Kişinin Cenazesine Ulaşıldı

Yapılan arama çalışmaları sonucunda, sudan çıkarılan Rojhat Durğun (21) ve Cihat Durna (22) isimli iki kişi, ne yazık ki hayatını kaybetmiş olarak bulundu. 01 BBH 295 plakalı otomobilden kurtarılan bu iki genç, Gürpınar Devlet Hastanesi morguna sevk edilmiştir. Kaybolan üçüncü kişi Furkan Özdemir’in arama çalışmaları hala devam ediyor.

Arama kurtarma faaliyetleri, Van Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve AFAD’a bağlı uzman dalgıçlar tarafından sürdürülmekte. Ayrıca, Van Emniyet Müdürlüğü’ne ait ROW (Sualtı Görüntüleme Cihazı) da arama çalışmalarında kullanılmakta, ancak henüz bir sonuca ulaşılamadığı bildirilmektedir.

Bu üzücü olay, bölgedeki güvenlik ve ulaşım konularını yeniden gündeme getirirken, kaybolan kişinin bir an evvel bulunması için tüm ekipler seferber olmuştur.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version