**Uttarakhand’da Sel Felaketi: 4 Ölü, 50 Kayıp**
Hindistan’ın Uttarakhand eyaletinde büyük bir felaket yaşandı. Şiddetli yağışların ardından ortaya çıkan sel, can kayıplarına yol açtı. Olayda hayatını kaybedenlerin sayısı 4 olarak bildirildi. Ayrıca, 50’den fazla kişinin kayıp olduğu ifade ediliyor ve arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden sürdürüyor.
Arama-Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
Uttarkashi kasabasında meydana gelen sel, özellikle turistik Dharali köyünü etkisi altına aldı ve burada dağdan gelen su baskınları büyük hasara neden oldu. Yetkililer, selin ardından hem ordu hem de afet müdahale ekipleriyle yürütülen arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.
20121 Yılında Geçmişte Yaşanan Felaket
Hatırlanacağı üzere, eyaletteki iki hidroelektrik santrali 2021 yılında benzer şekilde gerçekleşen seller nedeniyle yıkılmış ve o dönemde en az 200 kişi yaşamını yitirmişti. Yetkililer, mevcut durumun da ciddi olduğunu ve kayıpların hayatını kaybedenlerin yanı sıra kayıplar için sürdürülen çalışmaların hız kazanması gerektiğini belirtiyor.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı