Urla’da yasa dışı yolla yurt dışına çıkmaya çalışan 28 düzensiz göçmen ve 2 kaçakçı yakalandı

1 Min Read

İzmir Urla’da Kaçak Göçmen Operasyonu

İzmir’in Urla ilçesinde, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 7’si çocuk olmak üzere toplam 28 düzensiz göçmen ile 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalandı.

Olayın Gelişimi

Alınan bilgilere göre, olay 3 Kasım sabahı saat 11.15 sularında meydana geldi. Urla açıklarında, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı bir insansız hava aracı, denizde hareket eden bir lastik bot tespit etti. Bu durum hemen yetkililere bildirilirken, olay yerine Sahil Güvenlik Gemisi TCSG-311 ve Sahil Güvenlik Botu KB-86 yönlendirildi.

Sahil Güvenlik ekipleri, söz konusu fiber karinalı lastik botu durdurmayı başardı. İçerisinde 7 çocuk bulunan 28 düzensiz göçmenin yanı sıra, 2 göçmen kaçakçısı da operasyon sonucunda yakalandı.

Yasal Süreç Başlatıldı

Yakalanan düzensiz göçmenler, gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. Ayrıca, göçmen kaçakçılığı yapmakla suçlanan 2 kişi hakkında adli işlemlerin başlatıldığı bildirildi. Olay, kaçak göçmenlerin yakalanması açısından önemli bir gelişme olarak kaydedildi.

Share This Article
Leave a review

Leave a Review

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version