Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: “Kentsel dönüşüm siyasetin değil, insan hayatının meselesidir”

    Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Topağacı Mahallesi’nde kentsel dönüşüm süreci hakkında yaptığı basın toplantısında, projelerin insan hayatını önceliklendirdiğini vurguladı. Yıldırım, kentsel dönüşümün siyaset üstü bir konu olduğunu belirterek, İddialara net bir şekilde cevap verdi ve yerel dönüşüm çalışmalarının kararlılıkla süreceğini ifade etti.

    Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Topağacı Mahallesi’nde kentsel dönüşüm süreci

    Kentsel Dönüşümde Yeni Gelişmeler

    Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Topağacı Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm hazırlıkları hakkında düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, “Endişe ile evlatlarını okula gönderen anneler olmasın” diyerek, dönüşüm sürecinin siyasetin ötesinde, insan hayatına odaklandığını ifade etti.

    Kentsel Dönüşüm Süreci ve Projeler

    Ümraniye Belediyesi, vatandaşları bilgilendirmek amacıyla Topağacı Mahallesi’nde kentsel dönüşüm süreci ile ilgili bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Yıldırım, bu süre zarfında yapılan tahliyeler, hak sahipleri ve vatandaşların mağdur edilmemesi konularında detaylı bilgi verdi.

    Yıldırım, kentsel dönüşümün yalnızca fiziksel bir tadilat değil, aynı zamanda sosyal bir dönüşüm olduğunu belirterek, “Hiçbir anne çocuğunu okula gönderirken tereddüt etmesin. Gece uykuya dalan babaların aklında ‘acaba’ olmasın” dedi. Ayrıca, Hekimbaşı Mahallesi’nde 111 yapının yıkıldığını, bunların yerine 591 konut ve 28 dükkanın yapıldığını dile getirerek, bu projenin tamamlanmak üzere olduğunu belirtti. Topağacı Mahallesi için ise 221 yapının yıkıldığını ve burada 1,174 konutluk bir projenin başlangıcının yapıldığını ifade etti.

    Kamuoyuna Tepkiler ve Yasal Süreçler

    Kentsel dönüşümün siyasi bir mesele olmadığını vurgulayan Yıldırım, “Kentsel dönüşüm siyasete alet edilebilir mi? Bazı gruplar, vatandaşların kafasını karıştırmaya çalışıyor” diyerek bu tür spekülasyonlara sert bir dille karşılık verdi. Yıldırım, Ümraniye genelinde kentsel dönüşüm projeleri için 105 milyon lira hibe ve 162 milyon lira kredi yardımı sağlandığını da açıkladı.

    “Hibe projeleri ‘Yarısı bizden, yarısı sizden’ ilkesiyle yürütülüyor” diyen Yıldırım, Ümraniye Belediyesi’nin yürütme sürecinde adaletli davrandığını vurgulayarak, “Kimse haksızlığa uğradığını iddia edemez” dedi. TOKİ’nin son 20 yılda gerçekleştirilen kentsel dönüşümlerle ilgili de önemli bilgiler veren Yıldırım, İstanbul’un bu tür projelere ihtiyacı olduğunun altını çizdi.

    Başkan Yıldırım, “Tapuların devredileceği yönündeki iddialara gülümseyerek yanıt veriyorum. Buralar 2B arazileri, tapularınızı kim verdi? Hükümet, aynı yerlerin tapusunu almasından nasıl söz edebilir?” şeklinde konuştu. Ayrıca, tapuların satışına kapatıldığına dair haberlerin yalan olduğunu ve gerçeğin belediyeden öğrenilmesi gerektiğini yineledi. Yıldırım, Hekimbaşı Mahallesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte gerçekleştirilecek tapu dağıtım töreninin bu süreçte önemli bir yer tutacağını belirtti.

    Sonuç ve Beklentiler

    Ümraniye’nin kentsel dönüşüm projelerinin kararlılıkla süreceğini, tüm vatandaşların doğru bilgiye ulaşmasının önemini yineleyen Yıldırım, süreçle ilgili daha fazla bilgi almak isteyen vatandaşların belediyeyle irtibata geçmesini tavsiye etti.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı