Ümit Özdağ Beraat Etti: MİT Mensuplarının İfşası Suçlaması Düşürüldü
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, MİT personeline ait bilgileri ifşa ettiği iddiasıyla 7 yıl hapis cezasıyla yargılanıyordu. Bugün Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmada, Özdağ beraat etti. Mahkeme heyeti, suçun yasal unsurlarının oluşmadığına karar verdi.
Mahkemede Yaşanan Gelişmeler
Duruşmaya katılan Ümit Özdağ ve avukatları, mahkeme başkanının dosyayı karara bağlayacaklarını belirtmesinin ardından savunmalarını gerçekleştirdi. Özdağ, Libya’da şehit olan MİT mensuplarının isimlerini sosyal medyadan öğrenip, TBMM’de yaptığı basın toplantısında bu kişileri anarak “Kahramanlarımızdır, Allah rahmet eylesin” dediğini ifade etti. Yargılanmasının gerekçesini sorgulayan Özdağ, devlet sırrını çok iyi bildiğinin altını çizdi.
Özdağ, “Şehitlere saygı duruşunda bulunduğum için yargılanıyorum. Burada mesele, başka birisinin konuşmasına müdahale edilirken benim yapmam gereken anmaları yapmam için yargıya yönelilmesi. MİT bile benim hakkımda bir suç duyurusunda bulunmadı.” şeklinde konuştu.
Savcılığın Görüşü Beraatle Sonuçlandı
Özdağ’ın avukatları da müvekkillerinin beraati için taleplerini iletti. Savcı, sanığın beyanlarından önce MİT personeline ait bilgilerin sosyal medya platformlarında yayımlandığını belirtti. Bu nedenle, Ümit Özdağ’ın üzerine atılı suçu işleyemeyeceği vurgulandı ve suçun yasal unsurlarının oluşmadığı ifade edildi. Savcılık, beraat kararının verilmesini talep ederken, bilgileri ilk kez ifşa edenler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihbarda bulunulmasını önerdi.
Özdağ, savcının mütalaasını değerli bulduğunu belirterek, “Bu kahramanların anılması benim için şereftir.” ifadelerini kullandı. Mahkeme, görüşlerin ardından beraat kararı alarak davayı sonuçlandırdı.
Ümit Özdağ, bu dava sürecinin sonucunda büyük bir rahatlama yaşarken, MİT mensuplarının anılması gerektiğine dikkat çekti.