Ülker’in Satış Organizasyonunda Görev Değişimi
Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker’in satış organizasyonunda görev değişikliği gerçekleşti. Şirketin Satış Başkan Yardımcılığı görevine Kayhan Zenginoğlu atandı.
Şu anda Satış Başkan Yardımcısı olarak görevde bulunan Ahmet Şenel ile Kayhan Zenginoğlu, Ocak 2026’da görev devri sürecinde birlikte çalışacaklar. Oryantasyon sürecinin ardından, ocak ayı sonunda Şenel, görevini Kayhan Zenginoğlu’na devredecek. Zenginoğlu, şirketin satış süreçlerinden sorumlu olacak ve doğrudan Ülker CEO’su Özgür Kölükfakı’ya raporlayacak.
Zenginoğlu’nun Birikimi Şirketimize Değer Katacak
Görev değişimiyle ilgili olarak Ülker CEO’su Özgür Kölükfakı şunları ifade etti: “33 yıllık kariyeri boyunca Türkiye’de ve yurt dışında önemli görevlerde bulunan Kayhan Zenginoğlu, şirketimizin satış stratejilerini yeni yaklaşımlarla şekillendirip sahada etkin şekilde hayata geçirilmesine liderlik edecek. Deneyimli satış ekibimizin, teknolojinin sunduğu fırsatlarla yeni yetkinlikler kazanmasını ve müşteri odaklı yaklaşımımızın sahada daha da güçlenmesini sağlayacak. Zenginoğlu’nun satışta global bilgi birikimi ve yönetim tecrübesinin şirketimize değer katacağına inanıyorum. Bu vesileyle, 31 yıl boyunca Ülker’in büyümesine, markalarımıza ve ticari yapımıza çok kıymetli katkılar sunan Ahmet Şenel’e teşekkür ediyor ve bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyorum.”
Satış Organizasyonumuzun Etki Alanını Daha da Genişleteceğiz
Yeni göreviyle ilgili görüşlerini paylaşan Kayhan Zenginoğlu ise şunları söyledi: “Ülker gibi köklü, yenilikçi bir şirkete katılmaktan büyük mutluluk, heyecan ve onur duyuyorum. Ülker’in global vizyonu doğrultusunda, satış organizasyonunun güçlü etki alanını daha da genişletmek ve sahadaki uygulamalarla fark oluşturmak üzere ekip arkadaşlarımla beraber çalışmak için sabırsızlanıyorum.”
Kayhan Zenginoğu, kariyeri boyunca farklı ürün kategorilerinde ve satış kanallarında görev aldı. Unilever’de 33 yılı aşkın süre çalışan Zenginoğlu, son olarak The Magnum Ice Cream Company Pakistan Genel Müdürü ve aynı zamanda Global Dondurma Ev Dışı Tüketimi Transformasyon Lideri olarak görev yapmaktaydı.
İhlas Haber Ajansı
