Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gürcistan’da Türkiye-Gürcistan Karma Ekonomik Komisyonu Toplantısı’na Katıldı

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gürcistan’da Türkiye-Gürcistan Karma Ekonomik Komisyonu toplantısına katılarak, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri ve ulaşım alanında iş birliğini güçlendirme hedeflerini vurguladı. Uraloğlu, Orta Koridor ile demiryolu projelerinin önemine dikkat çekti.

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gürcistan'da Türkiye-Gürcistan Karma Ekonomik

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gürcistan’da gerçekleştirilen Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu 6. Dönem Toplantısı’na katılım gösterdi.

    Gürcistan’da İkili İlişkiler Güçleniyor

    Bakan Uraloğlu, Gürcistan’daki temaslarını sürdürüyor. Bu kapsamda yapılan toplantıda, Türkiye ile Gürcistan arasındaki ekonomik iş birliği ve ilişkilerin geliştirilmesi üzerine önemli görüşmeler yapıldı. Uraloğlu, sosyal medya aracılığıyla gerçekleştirdiği açıklamalarda, “Türkiye-Gürcistan Karma Ekonomik Komisyonu 6. Dönem Toplantısı’nın icrasını tamamladık. Özellikle Orta Koridor’un işleyişi, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu ile Serbest Ticaret Anlaşması’nın genişletilmesi, bölgemizin güvenliği ve refahı açısından kritik öneme sahip. Cumhurbaşkanlarımızın belirlediği 5 milyar dolarlık ticaret hedefimize ulaşmak için azimle çalışıyoruz. Ayrıca, ulaştırma ve altyapı alanındaki iş birliği anlaşması ile ülkelerimiz arasındaki bağı güçlendirdik. İki dost ülke olarak ilişkilerimizi ileriye taşımak ve bölgemize barış, güvenlik ve kalkınma sunmak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

    Ulaştırma ve Ticaret Sorunları Masaya Yatırıldı

    Toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Uraloğlu, iki ülkenin ticari ilişkilerinin yanı sıra tüm alanlardaki iş birliği konularının ele alındığını belirtti. “Özellikle ulaşım ve bağlantısallık konularında birçok başlığı inceledik,” dedi.

    Toplantıda karayolu, demiryolu, denizcilik, havacılık ve iletişim gibi pek çok konu üzerinde durduklarını belirten Bakan Uraloğlu, “Bakü-Tiflis-Kars arasındaki Orta Koridor’un etkinliğini artırmak için demiryolunun kullanımı ile ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Aynı zamanda denizcilikteki iş birliği imkanlarını da masaya yatırdık” diye konuştu.

    Bakan Uraloğlu, Türkiye ile Gürcistan’ın turizm alanındaki potansiyeli hakkında da bilgiler vererek, “İki ülkemiz arasında geniş ve gelişmiş bir turizm ağı mevcut. Karayolu taşımacılığında tır geçişlerine dair oluşturduğumuz anlaşmaların uygulanabilirliği üzerinde durarak birçok konuda görüş alışverişinde bulunduk. Umarım bu toplantı ve aldığımız kararlar, her iki ülkemiz için hayırlı olur” temennisinde bulundu.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı