Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Türk Hava Yolları, Pilot Adaylarını Değerlendiren PACE Projesini Tanıttı

    Türk Hava Yolları, pilot adaylarını değerlendirmek için Psikometrik ve Değerlendirme Merkezi Uygulamaları (PACE) projesini tanıttı. Proje, milli yöntemlerle ölçüm yaparak sektördeki kaliteyi artırmayı amaçlıyor. Prof. Dr. Ahmet Bolat bu iş birliğinin önemli sonuçlar vereceğini belirtirken, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar projeye ilişkin geçmiş iş birliklerini vurguladı.

    Türk Hava Yolları, pilot adaylarını değerlendirmek için Psikometrik ve Değerlendirme

    Türk Hava Yolları’ndan Yenilikçi Proje: PACE

    Türk Hava Yolları, pilot adaylarının değerlendirilmesi süreçlerine yönelik kalite standartlarını artırmak ve bu süreçleri uluslararası standartlara uyumlu hale getirmek amacıyla Psikometrik ve Değerlendirme Merkezi Uygulamaları (PACE) projesini tanıttı.

    Proje, İstanbul Üniversitesi Havacılık Psikolojisi Araştırmaları Enstitüsü iş birliğiyle geliştirilmiş olup, Türkiye’deki havacılık psikolojisinin öncülüğünü sağlamak için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Elde edilen verilerin hem aday değerlendirme sürecini güçlendirmesi hem de sektörle akademik iş birliği imkanlarını artırması hedefleniyor. Projenin temelinde, pilot adaylarının bilişsel becerilerinin ölçümünü gerçekleştiren özel testlerle donatılmış bir sistem yer alıyor.

    PACE Projesinin Aşamaları ve Hedefleri

    Pilo adaylarının değerlendirilmesi için uygulanan PACE-A (Aptitude/Yetenek) aşaması, hafıza ve dikkat gibi bilişsel yetenekleri analiz eden objektif ölçümler içeriyor. Uzun süre boyunca yurt dışından edindiği test alternatifleri yerine, milli kaynaklarla geliştirilen bu sistem, Türk Hava Yolları’nın havacılık sektöründeki liderliğini daha da güçlendirirken, operational mükemmeliyet anlayışını da yaygınlaştırmayı hedefliyor. Bu projeyle, pilot adaylarının seçilmesi ve değerlendirilmesi süreçlerinde daha fazla güvenilirlik, şeffaflık ve etkinlik sağlanacak.

    Proje Hakkında Açıklamalar

    PACE projesi ile ilgili Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, son derece gururlu olduklarını belirtti. Bolat, “İstanbul Üniversitesi gibi köklü bir kurumla bu projeyi yürütmek büyük bir başarı. Bu doğrultuda yalnızca mevcut projelerimizi değil, gelecekte gerçekleştireceğimiz büyük projeleri de hayata geçireceğiz. Sivil havacılığımıza katkı sunan herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

    İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar ise, Türk Hava Yolları ve İstanbul Üniversitesi insan kaynakları arasındaki iş birliğinin köklü bir geçmişe sahip olduğunu vurguladı. Zülfikar, 2010’dan bu yana bu alanda atılan adımların önemine dikkat çekti ve 2018 yılında kurulan İstanbul Üniversitesi Havacılık Psikolojileri Araştırma Endüstrisi’nin dünya standartlarında uygulamalar geliştirdiğine işaret etti.

    Türk Hava Yolları, PACE projesi ile hem kendi kadrosunu güçlendirmeyi hem de havacılık alanında yeni ufuklar açmayı planlıyor.