Türk Hava Yolları (THY), uluslararası ölçekte Anadolu’nun eşsiz güzelliklerini ve kültürel zenginliklerini tanıtmak için yeni projeler geliştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda THY, çeşitli organizasyonlar aracılığıyla Kahramanmaraş’ı da global arenada tanıtacak ve insanların ilgisini bu şehre çekmek için çalışmalar yürütecek.
THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, firmanın düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Bolat, geçtiğimiz yıl 85 milyondan fazla yolcu taşıdıklarını ve 2 milyon ton kargo hizmeti sunduklarını belirterek, toplamda 22 milyar dolar gelire ulaştıklarını aktardı. 2023 hedefi olarak 91 milyon yolcu taşımayı planladıklarını ve 2033 yılı sonunda 813 uçaktan oluşan bir filoya sahip olmayı hedeflediklerini ifade etti.
Tanıtım ve bilgilendirme toplantısında yer alan Bolat, Kahramanmaraş’ın yerel turizm değerlerinin ön plana çıkarılması gerektiğine dikkat çekti. Sözlerine, Eshab-ı Kehf Külliyesi’nden Ulu Camii’ye kadar olan kültürel zenginliklerin Kahramanmaraş’ı dört mevsim çekim merkezi haline getireceğini ekledi. Kentin tanıtımı için gerekli işbirliklerini sürdüreceklerini vurguladı.
Ayrıca, THY’nin Türkiye’nin uluslararası alanda temsiline dair yaptığı etkinliklerin dünya çapında birçok şehirde gerçekleştirildiğini ve bu sayede geniş bir kitleye ulaştıklarını belirten Bolat, önümüzdeki süreçlerde bu çalışmaların devam edeceğini dile getirdi. Kahramanmaraş ile İstanbul arasında da yoğun uçuşlar düzenleyeceklerini ifade eden Bolat, bu sayede kentin iç turizmini canlandırmayı hedeflediklerini açıkladı.
Bunların yanı sıra, toplamda 261 milyar dolar ihracat yapma hedefi ile birlikte THY’nin ekonomik katkısının da büyük bir artış göstereceği bilançosunu çıkaran Bolat, 2024 yılı itibarıyla ülke ekonomisine sağlanan katkının 1,1 trilyon dolara ulaşacağı öngörüsünde bulundu.
Türk Hava Yolları’nın, geçmişten günümüze sürdürülen büyüme stratejisiyle, bir yandan ulusal kalkınmaya katkıda bulunurken diğer yandan da iç hatlardaki sefer sayılarını artırmaya devam edeceğini aktaran Bolat, “Ülkemizin her köşesine ulaşmayı hedefliyoruz. Uçuş ağımızın genişliği sayesinde hem uluslararası hem de yerel turizme büyük destek sağlıyoruz.” dedi. Geçtiğimiz 10 yıl içerisinde iç hat uçuşlarını 40 bin artırdıklarını vurgulayan Bolat, bu hedeflerin gerçekleştirilmesiyle birlikte köklü değişimler yaşanacağına da dikkat çekti.
Son olarak, Kahramanmaraş’ı dünyaya tanıtma ve insanların ilgisini bu şehre çekme konusunda kararlı olduklarını ifade eden Bolat, ulusal kimliğin ve kültürel değerlerin değerli bir şekilde temsil edileceğini belirtti. THY’nin tanıtım faaliyetlerini geniş biçimde sürdürmekte kararlı olduğunun altını çizen Bolat, Kahramanmaraş’ın hem gastronomi hem de kültürel açıdan zenginliklerinin uluslararası alanda hak ettiği yeri bulması için çalışmaların artarak devam edeceğini belirtti. THY heyeti, toplantının ardından Kahramanmaraş’ın tarihi ve turistik mekanlarını da ziyaret etti.