Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Tunceli’de Yasa Dışı Avcılık Yapan 7 Kişiye 1 Milyon 96 Bin TL Ceza Kesildi

    Tunceli’de jandarma ve Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri, yasa dışı avcılık yapan 7 kişiye toplam 1 milyon 96 bin TL ceza keserken, bir şahıs ise tutuklandı. Tunceli Valiliği, yasadışı avcılıkla mücadelenin süreceğini belirtti.

    Tunceli'de jandarma ve Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri, yasa

    Yasa Dışı Avcılığa Geçit Yok

    Tunceli’de, jandarma ve Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, yasa dışı avcılıkla meşgul olan 7 kişiye toplamda 1 milyon 96 bin TL idari para cezası kesildi.

    Operasyonun Detayları

    Tunceli il genelinde gerçekleştirilen operasyonlar, İl Jandarma Komutanlığı ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından koordine edildi. Pertek, Nazımiye ve Pülümür ilçelerinde yapılan denetimlerde, yasa dışı avcılık faaliyetleri tespit edilen 7 şahsa toplam 1 milyon 96 bin 69 TL tutarında ceza kesildi. Ek olarak, bir kişinin evinde yapılan aramalar sonucunda ruhsatsız bir silah, susturucu ve mermiler ele geçirildi. Söz konusu şüpheli, tutuklanarak gözaltına alındı.

    Valilikten Önemli Açıklama

    Tunceli Valiliği, doğanın korunması ve biyolojik çeşitliliğin sürdürülebilirliği amacıyla yasadışı avcılıkla mücadele kararlılığını sürdürüyor. Yapılan açıklamada, “Valilik olarak, tüm birimlerimizle birlikte sahada denetimlerimizi sürdürüyor, vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak için çalışmalarımızı titizlikle gerçekleştiriyoruz. Yasa dışı avcılık hakkında şüphe duyan vatandaşlarımız, 112 Acil Çağrı Merkezi veya Milli Parklar Müdürlüğü aracılığıyla 7/24 ihbarda bulunabilirler” ifadelerine yer verildi.