Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Trump, Çip İhracatına Şartlı İzin Verildiğini Duyurdu: “Xi Jinping Olumlu Karşıladı”

    ABD Başkanı Donald Trump, NVIDIA’nın H200 çiplerinin Çin ve diğer ülkelerde belirli koşullarla satışına izin verileceğini duyurdu. Trump, bu durumun ulusal güvenliği tehlikeye atmadan gerçekleşeceğini belirtirken, Biden yönetimini de eleştirdi. Ayrıca, alınacak gelirin yüzde 25’inin ABD’ye ödeneceğini vurguladı.

    ABD Başkanı Donald Trump, NVIDIA'nın H200 çiplerinin Çin ve diğer

    **Trump, Yüksek Teknoloji Çiplerinin İhracatında Yeni Dönem Başlattı**

    ABD Başkanı Donald Trump, yenilikçi çip teknolojilerinin ihracatını düzenleyen yeni bir yaklaşımı duyurdu. Trump, özellikle NVIDIA’nın H200 çiplerinin, belirli koşullar altında Çin de dahil olmak üzere yurtdışındaki onaylı alıcılara satışına izin verileceğini ifade etti.

    Trump’ın Açıklamaları ve Çip İhracatı

    Truth sosyal medya platformu üzerinden paylaşımda bulunan Trump, ABD’nin ulusal güvenliği açısından kritik olan bu adımın, Amerika’nın teknolojik gücünü pekiştireceğini belirtti. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile yapılan görüşmelerde, H200 çiplerinin ihracatı konusunda kendisine bilgi verdiğini ve Xi’nin bu durumu olumlu karşıladığını aktardı. Trump, bu satışlardan elde edilen gelirin yüzde 25’inin Amerika’ya aktarılacağını da ekledi. “Bu strateji, Amerikan istihdamını artıracak ve yerli üretimi güçlendirecek” şeklinde konuştu.

    Biden Yönetimine Eleştiriler

    Trump, Biden yönetimini hedef alarak, büyük Amerikan şirketlerinin kalitesiz ürünler üretmeye yönlendirildiğini ve bunun yatırım ve istihdam açısından zarara yol açtığını savundu. “Bu uygulamalar, yenilikçiliği kısıtlayarak, Amerikalı işçilerin zarar görmesine neden oldu. Ancak artık bu dönemin sonuna geldik” diyerek, eski yönetimin politikalarını eleştirdi.

    Ulusal Güvenlik ve Gelecek Vizyonu

    Trump, Amerika’nın ulusal güvenliğini korumaya kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı. “Amerikan iş gücünü güçlendireceğiz ve yapay zekada liderliği sürdürmeye kararlıyız. Yine de, yönetimim altında dış ticaret koşulları her zaman ülkemizin önceliklerini ön planda tutacak” dedi. Ayrıca, AMD, Intel ve diğer önde gelen Amerikan şirketlerinin de aynı çerçevede değerlendirilerek destekleneceğini belirtti.