TransAnatolia Rally Raid Yarışı Kapadokya Etabında Devam Ediyor
30 Ağustos tarihinde Bursa’da başlayan uluslararası Rally Raid yarışı, TransAnatolia’nın Kapadokya etabını tamamlayarak ilerlemeye devam ediyor.
Kapadokya’daki Etap Tamamlandı
Bursa’da start alan uluslararası Rally Raid yarışı, altıncı gününe Kapadokya kamp alanında girdikten sonra, yarışmacılar gün boyunca kısmen daha az yorucu bir etaba yöneldi. Toplam uzunluğu 144 km olan ve iki etaptan oluşan bu etabın güzergahı Mustafapaşa, Soğanlı ve Kaleköy’den geçti. Yarışçılar, gün sonunda yeniden kamp alanına dönerken, yoğun toz ve su birikintileriyle dolu bir etabı geride bıraktılar. Bu süreçte katılımcılar, muhteşem manzaralar eşliğinde yarışmayı sürdürdü.
Gün Ortasında Lezzet Durakları
Yarışın ilk etabı tamamlandıktan sonra, Soğanlı’da yer alan yerel halkın hazırladığı el açması gözlemeler eşliğinde bir yemek molası verildi. Katılımcılar, tarihi ve doğal güzelliklerin arasında güzel anlar yaşadı.
Beşinci Gün Sonuçları Açıklandı
Beşinci günde elde edilen sonuçlar şu şekilde gerçekleşti:
**Motosiklet Sınıfı:** İtalyan yarışçı Paolo Degiacomi, 7 saat 23 dakika 46 saniyelik süresiyle birinci oldu. San Marino’lu Thomas Marini ise 7 saat 27 dakika 35 saniye ile ikinci sırayı elde etti. Türk motosikletçi Murat Yazıcı ise 7 saat 34 dakika 20 saniyeyle üçüncü olarak günü tamamladı.
**Otomobil Sınıfı:** SSV kategorisinde İngiliz ekip Paul Severin ve Delphine Delfino, 7 saat 20 dakika 53 saniye ile birinci sırayı aldı. Romanyalı Marian Andreev & Marius Aurelian Pop ekibi, 7 saat 57 dakika 02 saniye ile ikinci, Hollandalı Lurens Maijer ile Robbert Visser ikilisi ise 8 saat 21 dakika 34 saniye ile üçüncü oldu.
**Otomobil Kategorisinde** Türkiye’den Mitsubishi L200 ile yarışan Hüseyin Kurt & Özaydın Dilek, 9 saat 24 saniye ile birinciliği göğüslerken, Toyota Hilux ile yarışan Bekir Kuvvet Erim & Onur Sırımoğlu 10 saat 29 saniye ile ikinci oldu. Suzuki Grand Vitara ile Yarışan Mitat Diker ve Erdal Oral ise 18 saat 42 dakika 02 saniye ile günü tamamladı.
**Kamyon Kategorisinde** ise Mercedes Unimog ile yarışan İtalyan Marino Mutti ve Andrea Mazzoleni ekibi 13 saat 26 dakika 06 saniyelik süreyle etabı tamamladı.
Çorum’da Yeni Bir Gün Başlıyor
Yarışmacılar, toplamda 154 km’si özel etaptan oluşan 421 km sürüşle günlerini Çorum’da sonlandıracak. 15. kez düzenlenen bu organizasyona Türkiye’nin yanı sıra Almanya, İtalya, Romanya, İngiltere, Fransa, Avustralya, İrlanda ve Hollanda’dan katılımcılar, zorlu ve çeşitli rotalarda hem fiziksel hem de zihinsel dayanıklılıklarını test etmekte.
TransAnatolia’da motosiklet, 4×4 otomobil, SSV, quad ve kamyonlar için iki ayrı kategoride mücadele veren yarışmacılar, rally ve raid formatında zorlu parkurlarda ter döküyorlar. Rally kategorisinde zamanla yarışırken, raid formatında ise navigasyon becerileri ön plana çıkıyor.
30 AĞUSTOS’TA BURSA’DAN START ALAN ULUSLARARASI RALLY RAİD YARIŞI TRANSANATOLİA’NIN KAPADOKYA ETABINI TAMAMLAYARAK YOLUNA DEVAM ETTİ.
30 AĞUSTOS’TA BURSA’DAN START ALAN ULUSLARARASI RALLY RAİD YARIŞI TRANSANATOLİA’NIN KAPADOKYA ETABINI TAMAMLAYARAK YOLUNA DEVAM ETTİ.
30 AĞUSTOS’TA BURSA’DAN START ALAN ULUSLARARASI RALLY RAİD YARIŞI TRANSANATOLİA’NIN KAPADOKYA ETABINI TAMAMLAYARAK YOLUNA DEVAM ETTİ.
30 AĞUSTOS’TA BURSA’DAN START ALAN ULUSLARARASI RALLY RAİD YARIŞI TRANSANATOLİA’NIN KAPADOKYA ETABINI TAMAMLAYARAK YOLUNA DEVAM ETTİ.