Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Trabzon’da Balıkçılar, Ukrayna’ya Ait Patlayıcı Yüklü İnsansız Deniz Aracını Limana Getirdi

    Trabzon’da bir balıkçı ekibi, fırtınada sürüklendiği kıyıdan 800 metre uzakta insansız deniz aracı buldu. Halil İbrahim Bozok, aracı tekneye vinçle çektikten sonra askeri bir bot olduğunu fark ettiklerini belirtti. Araçta 300 kg patlayıcı bulunduğu anlaşıldığında, derhal Sahil Güvenlik’e haber verdiler. Olaydan sonra tüm gemilerin boşaltılması istendi.

    Trabzon'da bir balıkçı ekibi, fırtınada sürüklendiği kıyıdan 800 metre uzakta

    Trabzon’da Balıkçılar Patlayıcı Maddeli İnsansız Deniz Aracı Buldu

    Trabzon’da hamsi avı yapmak üzere denize açılan balıkçılar, limana dönerken Ukrayna’ya ait ve içinde 300 kilogram patlayıcı madde bulunduğu belirtilen bir insansız deniz aracı ile geri döndü. Bu aracın, Rus donanmasına karşı kullanılan kamikaze saldırıları için tasarlandığı ifade ediliyor.

    Denizde Bulunan Şüpheli Cisim

    Bozokoğlu Balıkçılık’ın sahibi Halil İbrahim Bozok, radarlarının kıyıdan 800 metre uzaklıkta bir cisim tespit ettiğini belirtti. O sırada yaşanan fırtına nedeniyle bu cismin küçük bir balıkçı teknesi olabileceğini düşündüklerini aktaran Bozok, vinçle teknelerine çektiğinde bunun askeri amaçla yaptığı anlaşılan bir insansız deniz aracı olduğunu fark ettiklerini söyledi.

    Yoroz Balıkçı Barınağı’ndan yola çıktıklarını ifade eden Bozok, “Akçakale mevki açıklarında gördüğümüz cismi gemimizin üzerine almak istedik. Vinçle kaldırdığımızda askeri bir bot olduğunu fark ettik. Bu durumu hemen Sahil Güvenlik ekiplerine bildirip, tekneyi barınağa götürdük” diye konuştu.

    Tedirgin Edici Deneyim

    Bozok, söz konusu deniz aracını ilk gördüklerinde bunun bir balıkçı teknesi olduğunu düşündüklerini belirtti. Halatlarını bağlayıp tekneyi üstlerine alırken askeri bir botla karşılaştıklarını söyleyen Bozok, “O anda içinde bir cisim olabileceğini düşündük, ancak kaldırırken herhangi bir patlama olmadı. Teknenin kenarında asılı bir şekilde karaya kadar getirdik. Herhangi bir problem yaşamadık ama yaptığımız yanlıştı. Hava koşulları nedeniyle müdahale edecek ekipleri çağırmak yerine, biz kendi başımıza almayı tercih ettik. İçerisinde 300 kilogram patlayıcı bulunuyormuş. Sonuç olarak, bu durumun pişmanlığını yaşadık ama Allah bizi korudu. Kıyıya yönlendirdikten sonra, sahil güvenlik ekiplerine teslim ettik. O andan itibaren barınaktaki tüm gemilerin boşaltılması istendi ve avlanma faaliyetlerimize devam ettik. O sabah, aracın içinde bomba olduğunu öğrendik,” dedi.