Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Tokat’taki ERZAK Kadın Kooperatifi “Yılın Kooperatifi” Ödülünü Kazandı

    Tokat’ta faaliyet gösteren Emirseyitli Rençber ve Zanaatkâr Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (ERZAK), “Kadın Girişimi” kategorisinde “Yılın Kooperatifi” ödülüne layık görüldü. 2019’dan bu yana çeşitli projelerle hızla gelişen kooperatif, Narince Asma Yaprağı ile ihracat yaparak uluslararası pazarda adını duyurdu.

    Tokat'ta faaliyet gösteren Emirseyitli Rençber ve Zanaatkâr Kadın Girişimi Üretim

    Tokat’taki Kadın Kooperatifine “Yılın Kooperatifi” Ödülü

    Tokat’ta faaliyet gösteren Emirseyitli Rençber ve Zanaatkâr Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (ERZAK), “Kadın Girişimi” kategorisinde “Yılın Kooperatifi” ödülünü kazandı.

    Bu prestijli ödül, 2025 Uluslararası Kooperatifler Yılı etkinlikleri çerçevesinde, Ticaret Bakanlığı öncülüğünde Erzurum’da gerçekleştirilen 6. Türkiye Kooperatifler Fuarı’nda, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat tarafından verildi.

    ERZAK’ın Gelişim Süreci

    2019 yılında Tarım Tokat Projesi ile kurulan ERZAK, kısa sürede önemli ilerlemeler kaydetti. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA) desteğiyle gerçekleştirilen “Yerel Tat Tokat’a Değer Kat Projesi” sayesinde gıda işleme ve pazarlama atölyeleri açıldı, böylece kooperatifin markalaşma ve kurumsallaşma süreçleri ivme kazandı.

    Ayrıca, 2020 yılında OKA Teknik Destek Programı kapsamındaki “ERZAK ve E-Ticaret (EVET)” Projesi ile web sitesi kurularak e-ticaret platformlarında dijital mağazalar oluşturuldu.

    Sosyal Gelişmeye Katkı ve Eğitimler

    Aynı yıl, Tokat İl Özel İdaresi’nin yürüttüğü “Kadının Gücü, Tokat’ın Gücü Projesi” kapsamında kooperatif, bölgedeki öncü kadın kooperatiflerinden biri haline geldi. Üyeler, kooperatifçilik, muhasebe, sosyal medya okuryazarlığı ve gıda üretimi alanlarında eğitim alarak, OKA tarafından düzenlenen e-ihracat eğitimleri ile kapasitelerini artırdı.

    2021 yılında ise Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği’nin yürütücülüğündeki projenin bir parçası olarak meyve kurutma makinesi edinildi ve meyve cipsi üretimine geçildi.

    Ekoturizm ve İhracat Faaliyetleri

    Aynı dönemde, Emirseyit’in ekoturizm potansiyelini ön plana çıkarmak amacıyla ön fizibilitesi onaylanan “Eko-Turizmin Yeni Adresi Emirseyit Beldesi” adlı projede de yer aldı.

    ERZAK, Emirseyit beldesinde ürettiği Tokat’a özgü coğrafi işaretli Narince Asma Yaprağı ile yurtdışına açılarak ihracat yapmaya başladı. Kendine has aroması ve kolay pişme özelliği ile bilinen Narince Asma Yaprağı, Dubai’ye gönderilerek dünya mutfaklarına ulaştı.

    Sonuç olarak, OKA desteğiyle kurumsallaşan ERZAK Kadın Kooperatifi, üretim kapasitelerini ve uluslararası pazarlardaki görünürlüklerini artırarak, Türkiye genelinde kadın girişimciliğine ilham veren önemli bir başarı hikâyesi oluşturdu.