TİKA, KKTC’deki Çocuk Yuvası’nda Koruyucu Aileler ve Çocuklar için Ramazan İftarı Düzenledi

TİKA, KKTC’de Lefkoşa Çocuk Yuvası’ndaki çocuklar ve koruyucu aileler için iftar düzenledi. Programda Koruma altında olan çocuklar, Ersin Tatar ve Sadık Gardiyanoğlu gibi önemli isimlerle bir araya geldi; etkinlikte oyuncaklar da dağıtıldı.

TİKA, KKTC’de Lefkoşa Çocuk Yuvası’ndaki çocuklar ve koruyucu aileler için

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan Lefkoşa Çocuk Yuvası’ndaki çocuklar ile koruyucu aileler için bir iftar etkinliği gerçekleştirdi.

KKTC’de ailesi olmayan ya da aile desteği alamayan çocuklar, devlet tarafından koruma altına alınarak önce Lefkoşa Çocuk Yuvası’nda barındırılmakta. Burada yapılan inceleme ve değerlendirmeler neticesinde, çocuklar için en uygun bakım alternatifleri belirlenmekte ve korunmaları sağlanmaktadır. Ramazan ayının paylaşım ve dayanışma spiritini yaşatmak, koruyucu aile sistemine dikkat çekmek ve bu aileler arasında ilişkiler kurmak amacıyla, devlet korumasındaki çocuklar ve aileleri için bir iftar yemeği düzenlendi. Programda, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği temsilcileri ile Sosyal Hizmetler Dairesi yetkilileri de yer aldı. Etkinlik sonrasında çocuklara çeşitli oyuncaklar hediye edildi.