Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Tekirdağ’da Uluslararası Deprem Tatbikatı Öncesi Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

    İstanbul-Adalar merkezli olası büyük depreme hazırlık için Tekirdağ’da İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. Vali Recep Soytürk’ün yönettiği toplantıda, Marmara’daki olası depreme yönelik eylem planları ve personel eğitimi ele alındı.

    İstanbul-Adalar merkezli olası büyük depreme hazırlık için Tekirdağ'da İl Afet

    Tekirdağ’da Afet Yönetimi için Toplantı Gerçekleşti

    İstanbul-Adalar bölgesinde beklenen büyük bir depreme karşı uluslararası düzeyde düzenlenecek olan tatbikata hazırlık amacıyla Tekirdağ’da önemli bir koordinasyon toplantısı yapıldı.

    Uluslararası Deprem Tatbikatı’nın Hazırlık Süreci

    26 Kasım 2025 tarihinde gerçekleştirilecek olan Uluslararası Deprem Tatbikatı kapsamında planlama çalışmaları çerçevesinde, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) ilk toplantı düzenlendi.

    Etkili bir müdahale için belirlenen hedefler arasında, Marmara Bölgesi’nde olası büyük bir depremin ardından Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) doğrultusunda destek illerin hızlı bir şekilde olay yerine ulaşması, il ve ilçe AFAD merkezlerinin hemen afet yönetim süreçlerine dahil olması, kamu ve özel sektörün müdahale yeteneklerinin güçlendirilmesi ve koordinasyon becerilerinin artırılması yer aldı. Ayrıca, İl Afet Müdahale Planı’nda görevli personelin tatbikat öncesinde eğitilmesi gündemin öncelikli maddeleri arasında oldu.

    Toplantıya Katılanlar

    Toplantıya, Valilik görevini üstlenen Recep Soytürk başkanlık ederken, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Aytuğ Yörüyüş, Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arzu Çebi, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutan V. J. Alb. Kamil Kıspet, Sahil Güvenlik Karakol Komutanı S.G. Yzb. Can Çakıcı, AFAD İl Müdürü Taha Yasin Çekiç ve birçok farklı kurumun müdürleri de toplantıya katılım gösterdi.

    Bu tür toplantıların, afetlere karşı hazırlık ve müdahale süreçlerinin etkinliğini artırmada kritik bir rol oynadığı bildirildi.