Tarımda Modern Sulama Çalışmaları Devam Ediyor
Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olan Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımsal üretkenliği artırmak amacıyla modern sulama sistemlerinin yaygınlaştırılması adına yoğun çaba harcıyor. Bunun yanında, tarım arazilerini toplulaştırma çalışmalarıyla verimliliği artırmayı, musluklara sağlıklı içme suyu ulaştırmayı ve tarım alanları ile yerleşim yerlerini taşkınlardan koruma hedefini de benimsemiş durumda. Sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla su kaynaklarının tasarruflu kullanılmasını sağlamak için tüm gücünü seferber ediyor.
Erzurum Hınıs Başköy Barajı Sulama Projesi
Erzurum’un Hınıs ilçesinde yer alan Başköy Barajı sulama projesi çerçevesinde şu anki hedef, 205 bin 350 dekar tarım arazisini sulama sistemine dâhil etmek. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, sulama şebekesi imalatlarının hızla ilerlediğini ve projeyi 2028 yılına kadar tamamlamayı planladıklarını belirtti. Ayrıca, 2025 yılı itibarıyla modern sulamayla buluşacak tarım arazisi miktarının 25 bin dekar olacağının altını çizdi. Yıl sonuna kadar 8 bin dekar daha arazinin sulama şebekesine kazandırılmasının hedeflendiğini ifade etti.
Üreticilere Ek Gelir Sağlayacak Adımlar
Hınıs Başköy Barajı’nın sulama projesinin bölgedeki tarımsal faaliyetler açısından büyük bir dönüm noktası olacağı düşünülüyor. Mehmet Akif Balta, bu proje sayesinde Erzurumlu çiftçilerin modern sulama teknikleri ile tanışacağını ve böylelikle 205 bin 350 dekar arazinin sulama maliyetlerinin azalacağını ifade etti. Bu durumda verimlilik artacak ve çiftçiler, sulu tarım yöntemlerini benimseyerek farklı ürünler ekebilecek, kazançlarını artırabilecekler. Erzurumlu üreticilerin, 2025 yılı itibarıyla yıllık kazançlarının yaklaşık 2 milyar 566 milyon 875 bin lira artacağı öngörülüyor.
ERZURUM HINIS BAŞKÖY BARAJI SULAMASINDA 205 BİN 350 DEKAR TARIM ARAZİSİNDE SULAMA İNŞAATI ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR.
ERZURUM HINIS BAŞKÖY BARAJI SULAMASINDA 205 BİN 350 DEKAR TARIM ARAZİSİNDE SULAMA İNŞAATI ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR.
ERZURUM HINIS BAŞKÖY BARAJI SULAMASINDA 205 BİN 350 DEKAR TARIM ARAZİSİNDE SULAMA İNŞAATI ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR.
DSİ GENEL MÜDÜRÜ MEHMET AKİF BALTA