Tarihçi Prof. Dr. İsmet Miroğlu vefatının 27. yıl dönümünde yad edildi

MERHUM YAZAR TARİHÇİ PROF. DR. İSMET MİROĞLU VEFATININ 27. YILINDA EYÜPSULTAN’DA DÜZENLENEN PROGRAMLA ANILDI.

Bu haberin fotoğrafı yok

Merhum Yazar ve Tarihçi Prof. Dr. İsmet Miroğlu, vefatının 27. yılında Eyüpsultan’da düzenlenen programla yad edildi.

Yeni Dünya Vakfı’nın düzenlediği “Eyüp Sultan’ın Sakinleri” programında merhum Yazar ve Tarihçi Prof. Dr. İsmet Miroğlu yad edildi. Gazeteci Yazar Mehmet Nuri Yardım’ın sunduğu anma programında, Prof. Dr. İsmet Miroğlu ile dostluğu olan Rahim Er ve Tarihçi Yazar Mehmet Fatih Can konuşmacı olarak yer aldı. Rahim Er, Miroğlu’nun Osmanlı arşivlerine verdiği emeklere değindi.

Tarih ve Medeniyet Dergisi Genel Yayın Yönetmenliği görevi sırasında İsmet Miroğlu’nun Yazı İşleri Müdürlüğünü yapan Mehmet Fatih Can da, Miroğlu’nun önemli bir şahsiyet olduğunu ifade etti.

Başbakanlık Arşivleri Genel Müdürlüğü görevinde bulunan ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Miroğlu, Türkiye Gazetesi’nde yazılar kaleme almıştı. Tarihçi Prof. Dr. İsmet Miroğlu, 22 Ekim 1997 tarihinde vefat etmişti.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Adıyaman'da Sinan Gezici'nin kullandığı otomobil, direksiyon hakimiyetinin kaybolması sonucu şarampole
Sıradaki Haber Adıyaman’da otomobilin şarampole yuvarlanması sonucu 3 kişi yaralandı