Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’dan Mevlid Kandili Mesajı: “Zulüm Altındaki Kardeşlerimiz İçin Dua Edelim”

    Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Mevlid Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda Hz. Muhammed’in gelişinin insanlık için önemli olduğunu belirtti. Kandilin dua zamanı olduğunu vurgulayan Yalçın, hemşehrilerini etkinliklere davet etti ve Filistin gibi zulme uğrayan Müslümanlar için dua çağrısında bulundu.

    Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Mevlid Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda

    Talas Belediye Başkanı’ndan Mevlid Kandili Mesajı

    Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Mevlid Kandili nedeniyle özel bir mesaj yayımladı.

    Başkan Yalçın, Hz. Muhammed’in dünyaya gelmesinin insanlık tarihi açısından büyük bir dönüm noktası olduğunu belirtti. “Onun gelişi, insanlığı karanlık bir dönemden aydınlığa taşımış ve hidayet yolunu açmıştır. Bu olay, huzurun ve mutluluğun yeniden inşa edilmeye başlandığı bir zamanı simgelemektedir” şeklinde konuştu.

    Dua ve Tefekkür Zamanı

    Mevlid Kandili’nin aynı zamanda duaların yapıldığı ve derin düşüncelere dalınan bir zaman dilimi olduğunu ifade eden Başkan Yalçın, mesajına şu şekilde devam etti: “Tüm hemşehrilerimin bu mübarek gecesini kutluyor, bu özel anların ilçemize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini diliyorum.”

    Filistin İçin Dua Çağrısı

    Başkan Yalçın, mesajının finalinde, Filistin dahil olmak üzere zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Müslüman kardeşlerimiz için dua etme çağrısında bulundu. “Bu anlamlı gecede, zulüm altında yaşayan tüm kardeşlerimiz için dualar edelim. Yüce Allah, onların sıkıntılarını bir an evvel sona erdirsin” dedi.

    Özel Etkinliklere Davet

    Ayrıca Başkan Yalçın, Mevlid Kandili dolayısıyla düzenlenen etkinliklere de tüm vatandaşları davet etti. 2 Eylül Salı günü saat 20.00’de Kayseri Üniversitesi Konferans Salonu’nda Necip Karakaya konseri yer alacak. Ertesi gün, 3 Eylül Çarşamba akşamı ise Yenidoğan Mahallesi’ndeki Mevlana Camii’nde Mustafa Akgül hocanın sohbeti düzenlenecek. Başkan Yalçın, bu anlamlı gecede manevi bir atmosferde buluşma çağrısı yaparak, “Birlikte dualarımızı paylaşalım ve gönüllerimizi aydınlatalım” ifadelerine yer verdi.