Süt Devi Teksüt, Antep Peyniri İhlaliyle Tüketiciyi Aldattığı İçin Cezalandırıldı

1 Min Read

Balıkesir’in Gönen ilçesinde yer alan tanınmış süt ve süt ürünleri üreticisi Teksüt, “Antep Peyniri” ismiyle satışa sunduğu ürün nedeniyle coğrafi işaret ihlali yapmaktan ağır bir ceza aldı. Tüketicileri yanıltma iddiasıyla gündeme gelen firma, tescilli olmayan bir peynir ismi kullanarak suçlu bulundu.

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, Teksüt’ün korunan coğrafi işaretin hileli bir şekilde kullanıldığı belirlenmişti. Bu durumun ardından Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu harekete geçerek, şirketin tüketicileri yanıltarak haksız kazanç sağladığına hükmetti ve 600 bin TL tutarında idari ceza uyguladı.

Kurul, Teksüt’ün ürün tanıtımında “Antep Peyniri” ifadesinin kullanılmasının, Türk Gıda Kodeksi ve Tüketicinin Korunması Kanunu’na aykırı olduğuna da dikkat çekti ve yanıltıcı reklamların acilen durdurulmasına karar verdi.

Bu olay, süt ürünleri sektöründe önemli bir yankı uyandırırken, yetkililer, tüketicilerin satın aldıkları ürünlerin etiketlerine dikkat etmeleri ve coğrafi işaretli gıdalarda orijinal olmasına özen göstermeleri gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version