Minikler Judo Şampiyonası Mardin’de Başladı
Spor Toto Minikler Türkiye Judo Şampiyonası, Mardin’de start aldı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonuyla Artuklu Yeni Spor Salonu’nda düzenlenen etkinliğe 72 ilden 1,344 sporcu katıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, 15 Temmuz’un birlik, beraberlik ruhunu vurgulayarak, “Bu şampiyona, sadece bir yarışmanın ötesine geçerek dostluk, kardeşlik ve saygıyı en güzel şekilde sergilememize olanak tanıyacak” dedi.
Son 20 Yıldaki Gelişimlere Dikkat Çekildi
Vali Akkoyun, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde son 20 yılda sanayi, tarım, ulaşım, eğitim ve spor alanlarında önemli mesafeler katettiğini belirtti. Akkoyun, bu gelişmelerin Mardin’e de olumlu yansıdığını ifade etti. 2002 yılında sadece 1,097 olan lisanslı sporcu sayısının 2025 yılı itibarıyla 98,893’e ulaşacağını açıklarken, spor altyapısında da büyük bir gelişim kaydedildiğini vurguladı.
Mardin’de 23 yıl içinde spor tesislerinin sayısının 68’e, antrenör sayısının ise 211’e çıkarıldığını aktaran Akkoyun, gençlik merkezlerinin sayısının da 1’den 9’a çıktığını söyledi. Ayrıca, Gençlik merkezlerinde kayıtlı öğrenci sayısının 250’den 78,639’a yükseldiğini belirtti.
15 Temmuz’un Anısına Kutlama
Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, konuşmasında 15 Temmuz gazileri ve şehitlerinin anısını yaşatmanın önemine değindi. Huysuz, “Bu organizasyonu, hem şehitlerimiz hem de gelecek nesillerimiz için düzenliyoruz. Gençlerimizin bu günü unutmaması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik, Mardin’in tarihi ve kültürel zenginliklerine vurgu yaparak, “Güzel şehrimiz Mardin, sporun en dinamik organizasyonlarına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duymaktadır” dedi. 15-17 Temmuz tarihleri arasında devam edecek şampiyonada, 72 ilden yaklaşık 1,500 sporcu bir araya gelecek.
Şampiyonanın 55 kilo kategorisinde Melih Emre Sağlam birinci, Yiğit Ceylan ikinci, Orhan Kaya ise üçüncü olarak madalya ve başarı belgelerini Mardin Valisi Tuncay Akkoyun’dan almayı başardı.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı