Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Sorgun’da Ahilik Haftası Etkinliğinde İki Esnafa Ödül ve Şed Kuşatma Merasimi Düzenlendi

    Sorgun’da düzenlenen Ahilik Haftası etkinliğinde, Ahmet Arslan ve Abdullah Kocatepe’ye ödül verildi. Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdal Kaygusuz, Ahilik’in değerine vurgu yaptı. Belediye Başkanı Erkut Ekinci, esnafın kalitesinin arttığını belirtti. Tören, ziyaretçilerin el emeği ürünlerini görmesiyle sona erdi.

    Sorgun'da düzenlenen Ahilik Haftası etkinliğinde, Ahmet Arslan ve Abdullah Kocatepe'ye

    Ahilik Haftası’nda Ödüller Sahiplerini Buldu

    Sorgun Belediyesi ve Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde iki ödül sahibi esnafa şed kuşatma merasimi ile onur verdi.

    Etkinlik, Sorgun Müftüsü İsa Yaykın’ın yaptığı açılış duasıyla başladı. Program sırasında, Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından yılın esnafı olarak seçilen Ahmet Arslan ve Abdullah Kocatepe’ye ödülleri takdim edildi. Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdal Kaygusuz, konuşmasında “Bizi bu özel günde yalnız bırakmayan misafirlerimize teşekkür ediyorum. Ahilik teşkilatı, kökleri 13. yüzyıla kadar uzanan ve Anadolu’da doğan bir esnaf kültürünün önemli bir parçasıdır. ‘Ahi’ kelimesi, dost, yiğit ve yardımsever gibi anlamlar içermekte olup, asırlık bir değerler sistemini sembolize etmektedir.” sözleriyle Ahiliğin önemini vurguladı.

    Başkan Ekinci: “Esnaflık Zirveye Ulaşıyor”

    Sorgun Belediye Başkanı Erkut Ekinci, Ahilik etkinliklerini gerçekleştirmenin kendileri için oldukça anlamlı olduğunu belirtti. Ekinci, “Sorgun’da esnaflık anlayışı son yıllarda kayda değer bir gelişim gösterdi. Esnafımızın çalışma şekli, yaklaşımı ve müşteri memnuniyeti her geçen gün daha da artmaktadır.” dedi.

    Sorgun Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat ise, “Ahilik, Türk-İslam kültürünün ticaretle bağlantısını ve Anadolu’da yerleşimini simgeler. Bu gelenek tarihimizde önemli bir yere sahiptir.” açıklamasını yaptı.

    Ödül Alan Esnaflardan Dürüstlük Vurgusu

    Ahmet Arslan, ödül töreninde “45 yıldır demir ticareti yapıyorum ve bu ödül beni çok duygulandırdı. Genç esnaflara tavsiyem, her zaman dürüst olmalarıdır. Biz bu sayede kazandık.” ifadelerini kullandı. Abdullah Kocatepe ise, “1981 yılından beri aile mesleğimiz olan sanayide hizmet veriyorum. Genç esnaflara Allah sabır versin.” dedi.

    Etkinlik, ziyaretçilerin el emeği ürünlerinin sergilendiği stantları gezmesiyle sona erdi.