Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Söke’de Zirai Alanda Meydana Gelen Yangın 8 Saat Süren Mücadele Sonrası Kontrol Altına Alındı, 20 Hektar Zeytinlik Zarar Gördü

    Aydın’ın Söke ilçesindeki ziraat alanında çıkan yangın, yaklaşık 8 saat süren müdahale ile kontrol altına alındı. Nalbantlar Mahallesi’nde yangın sonucu 20 hektar zeytinlik alan zarar gördü. Olayla ilgili soğutma çalışmaları devam ediyor.

    Aydın’ın Söke ilçesindeki ziraat alanında çıkan yangın, yaklaşık 8 saat

    Yangın Kontrol Altına Alındı

    Aydın ilinin Söke ilçesinde ziraat arazisinde meydana gelen yangın, yaklaşık 8 saat süren bir mücadelenin sonunda kontrol altına alındı. Bu olay sonucunda 20 hektarlık bir zeytinlik alanın zarar gördüğü bildirildi.

    Yangının Sebepleri ve Müdahale Süreci

    Yangın, Söke’ye bağlı Nalbantlar Mahallesi’nde saat 13.30 civarında patlak verdi. Edinilen bilgilere göre, ziraat alanında aniden çıkan alevlerin nedeni henüz tespit edilemedi. Dumanları gören çevre sakinleri, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne iletti. İhbar üzerine bölgeye hızla çok sayıda itfaiye, orman ve jandarma ekipleri yönlendirildi.

    Olay yerine kısa sürede ulaşan ekipler, yangının daha da büyümeden kontrol altına alınması için var gücüyle çalıştı. Yangınla mücadele etmek için 18 arazöz, 3 su tankeri, 3 dozer ile kara müdahalesi yapıldı. Havadan ise 7 helikopter ve 3 uçak yangına müdahale için gönderildi. Ardından, yangın yaklaşık 8 saatlik çalışmanın sonunda kontrol altına alındı.

    Soğutma Çalışmaları Devam Ediyor

    Yangın sonrası bölgedeki soğutma işlemleri hala sürmekte. İlk belirlemelere göre, yangında en az 20 hektar kadar zeytinliğin zarar gördüğü kaydedildi. Yangının çıkış sebebi ile ilgili araştırmalar devam ediyor.