Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Söke’de İtalya ve Rusya’ya İhraç İçin 4 Tır Balık İçin Ön Sağlık Sertifikaları Düzenlendi

    Aydın’ın Söke ilçesinde, Rusya ve İtalya’ya ihraç edilecek dört tır balığın ön sağlık sertifikaları düzenlendi. 2023-2024 döneminde yoğun bir balık ihracatı yapan Söke, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden onay alarak paketlenen balıkların gümrük işlemlerine hazırlanıyor.

    Aydın’ın Söke ilçesinde, Rusya ve İtalya'ya ihraç edilecek dört tır

    Aydın’ın Söke bölgesinde, Rusya ve İtalya’ya ihraç edilecek 4 tır balığın ön sağlık sertifikaları hazırlandı.

    Gıda ürünlerine yönelik yapılan denetimlerin sürdüğü ihracat sürecinde, son yıllarda Aydın’ın Söke ilçesi, taze ve dondurulmuş balıklarıyla dikkat çekiyor. 2023 ve 2024 yıllarında birçok ülkeye taze ile donuk balık sevkiyatları gerçekleştiren Söke, bu yıl avlanan ve üretilen balıkların ihracatı için yoğun çalışmalar yürütüyor. Bu çerçevede, bu yıl avlanan ve üretilen balıkların Rusya ve İtalya’ya gönderilmesi için Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ön sağlık sertifikaları verildi. İhracata hazır hale getirilen toplam 4 tır balık, gerekli sağlık sertifikalarını alarak gümrük işlemleri sonrasında yola çıkacak.

    Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “3 tır balık Rusya’ya, 1 tır balık ise İtalya’ya göndermek üzere, İlçe Müdürlüğümüzün denetimleri altında işlenmiş balıklar tırlara yüklenerek ön sağlık sertifikaları düzenlenmiştir” denildi.