Sivas’ta gerçekleştirilen İşitme Engelliler Yıldızlar, Gençler, Büyükler Serbest ve Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası, ‘Rıza Keser’ adıyla düzenlenmeye devam ediyor. Şampiyonanın açılış seremonisi, Sivas Vali Yardımcısı İhsan Maskar, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Dursun Gözel ve yerel protokolün katılımıyla gerçekleşti.
Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen bu şampiyona, 4 Eylül Spor Salonu’nda yapılıyor ve 30 farklı ilden yaklaşık 250 sporcu yer alıyor. Seremoni, sporcuların kortej yürüyüşüyle başladı, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
Seremonide konuşan Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem, katılan sporculara başarılar dileyerek, Sivas’ın önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptığına vurgu yaptı.
Federasyon Başkanı Dursun Gözel, şampiyonanın Rıza Keser adına düzenlendiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a işitme engelli spor topluluğuna olan destekleri için teşekkür ettiğini belirtti. Gözel, federasyon olarak sporcuların gelecekte ulusal ve uluslararası alanlarda daha büyük başarılar elde etmeleri için kararlı bir şekilde çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti. Özellikle önümüzdeki kasım ayında düzenlenecek olimpiyatlarda dünya şampiyonluğunu hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, şampiyonaya katılan sporculara başarı dileyerek, federasyon başkanına bu güzide organizasyonu ilde gerçekleştirdiği için teşekkür etti. Ayrıca, Tokyo’daki olimpiyatlarda sporculara başarılar temennisinde bulundu.
Konuşmaların ardından, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Dursun Gözel, il protokolüne plaket takdim etti.