Sivas’ta AYT Sınavı Başladı, Yanlış Belge Sıkıntısı Yaşandı
Sivas’ta Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu olan AYT (Alan Yeterlilik Testi) sınavı bu sabah itibarıyla gerçekleştirilmeye başlandı. Sınav sürecine katılmak isteyen öğrenciler, belirlenen saatten önce sınav salonlarına yerleştiler.
Yanlış Belgeyle Gelen Aday Sınavdan Oldu
Ancak, sınavına girmek üzere yanlış bir belgeyle gelen bir kişi, bu hatanın sonucunda AYT sınavına katılamayarak bir yıl kaybetti. Önceki gün uygulanan TYT sınavına ait giriş belgesi ile sınav salonuna gelen vatandaş, belgesinin geçersiz olduğunu fark ettikten sonra panik içerisinde durumu düzeltmeye çalıştı. Sınav saatinin geçmekte olduğunu görüp, zamanında yetişemeyeceğini anlayan kişi, umutsuz bir şekilde alandan ayrılmak zorunda kaldı.
Sınavın olduğu alan çevresinde, sınava katılan öğrencilerin aileleri ise, daha sakin bir bekleyiş içinde gölgelik yerlerde dua ederek bekliyorlardı. Bununla birlikte, bazı vatandaşlar spor alanlarında vakit geçirerek sınav stresiyle mücadele ettiler.
Sivas’ta AYT sınavı, öğrenciler için büyük bir önem taşırken, yaşanan bu olay, sınav öncesindeki hazırlıkların ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.