**Sivas Belediyesi Zabıta Ekipleri Denetimlerini Sürdürüyor**
Sivas Belediyesi’ne bağlı Zabıta Müdürlüğü, vatandaşların alışveriş güvenliğini artırmak ve ölçü aletlerinin doğruluğunu sağlamak amacıyla kapsamlı denetimler gerçekleştiriyor.
**Denetimlere Hız Verildi**
Zabıta Müdürlüğü’ne ait Ölçüler ve Ayar Servisi ekipleri, pazarlarda kullanılan ölçü ve tartı cihazlarının denetimlerini sürdürmektedir. 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu çerçevesinde yürütülen bu kontroller kapsamında, damga süresi dolmuş ya da periyodik muayenesi yapılmamış tartı aletleri detaylı bir şekilde incelendi.
Zabıta ekipleri, özellikle esnafların kullanımında bulunan terazilerin muayene zamanları, doğruluk durumu ve damga geçerliliğini titiz bir şekilde kontrol altına aldı. Denetimlerde, yasa gereği belirlenen süreler içinde periyodik muayenelerin yaptırılmasının zorunlu olduğunu belirten ekipler, bu kurallara uymayanlara idari para cezası kesileceğini de bildirdi.
**Hedef Güvenli Alışveriş**
Sivas Belediyesi yaptığı yazılı açıklamada, “Vatandaşların sağlıklı ve güvenilir alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla denetim faaliyetlerimiz aralıksız sürecektir” ifadelerine yer verdi. Ekipler, bu süreçte halkın menfaatini gözetmeye devam ediyor.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı