Şırnak’ta Çığ Felaketine Karşı Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi

Editör
1 Dakika Okuma
Şırnak’ta Çığ Felaketine Karşı Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi

Şırnak’ta Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Alparslan başkanlığında, Afet ve Acil Durum (AFAD) Şırnak İl Müdürlüğü tarafından muhtemel çığ afetine karşı hazırlık ve müdahale tedbirlerinin ele alındığı koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Şırnak’ta, muhtemel çığ afetine karşı hazırlık ve müdahale çalışmaları için önemli bir toplantı yapıldı. Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Alparslan başkanlığında, Şırnak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen toplantıya ilgili kurum temsilcileri katıldı. Toplantıda, Türkiye’nin depremler başta olmak üzere heyelan, sel, taşkın, kaya düşmesi ve çığ gibi birçok doğal afet riski taşıdığına vurgu yapıldı. İklim değişikliğinin etkileriyle birlikte bu risklerin önümüzdeki yıllarda daha da artabileceği ifade edildi. Ülke genelinde son 71 yılın istatistiklerine göre her yıl ortalama 28 çığ olayı yaşandığı, bu olaylarda ortalama 20 kişinin hayatını kaybettiği ve 6 kişinin yaralandığı belirtildi. Türkiye’de en fazla can kaybının yaşandığı çığ felaketinin 1992 yılında Görmeç köyünde, 96 kişinin yaşamını yitirmesiyle kayıtlara geçtiği hatırlatıldı.

Toplantıda, Şırnak genelinde çığ riski bulunan bölgeler, kurumların görev ve sorumlulukları, erken uyarı, müdahale ve tahliye planları ayrıntılı şekilde ele alınarak, muhtemel bir afet durumunda can ve mal kaybının en aza indirilmesi için alınması gereken tedbirler belirlendi.

İhlas Haber Ajansı

Bu Makaleyi Paylaş