Sinop’un Durağan İlçesinde Orman Yangını Çıktı
Sinop’un Durağan ilçesine bağlı Köklen köyünde meydana gelen orman yangınına hem karadan hem de havadan müdahale devam ediyor. Yangınla mücadele için helikopterler, Altınkaya Barajı Gölü’nden su toplayarak alevlerin üzerine yoğun şekilde su bırakıyor.
Yangının Sebebi Belirsiz
Köklen köyündeki ormanlık alanda yerel saatle 14.30 civarında başlayan yangının kesin nedeni henüz tespit edilemedi. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevlerin kontrol altına alınması amacıyla bölgeye Orman Genel Müdürlüğü’ne ait çok sayıda yangın söndürme helikopteri, Orman İşletme Daire Başkanlığı ve AFAD ekipleri yönlendirildi. Yangınla mücadelede toplamda 10 ayrı ekibin aktif olarak yer aldığı belirtiliyor.
Köklen Köyü Boşaltıldı
Tedbir amaçlı olarak Köklen köyü, yangının riskine karşı boşaltıldı. Yangının söndürülmesi için tüm imkanlar seferber ediliyor ve durum anlık olarak takip ediliyor. Yangının büyümesini önlemek amacıyla ekiplerin yoğun çabaları sürmekte. Orman yangınına müdahaleye devam edildiği bildirildi.