Sincan Belediyesi, yarıyıl tatiline giren öğrenciler için etkinlikler hazırladı
Sincan Belediyesi, ara tatildeki çocuklar için bir etkinlik programı düzenledi. Tatil süresince tiyatro ve animasyon gösterileri, atölye çalışmaları ve Bilim Tırında gerçekleştirilecek eğitici ve öğretici etkinliklerle yarıyıl tatilinin verimli bir şekilde geçirilmesi amaçlanıyor. Belediye, bu etkinliklerin tamamının ücretsiz olacağını vurguladı.
Bilim Tırı, Sincan’da çocuklarla buluşuyor
Bilim Sincan’da tatil döneminde bilim, teknoloji ve tasarım temalı atölye çalışmaları yapılacağını belirten yetkililer, 6-11 yaş arası çocukların; Doğa Bilimleri Atölyesi, Matematik Bilimleri Atölyesi, Tasarım Atölyesi, Astronomi ve Uzay Bilimleri Atölyesi ile Teknoloji Atölyelerinde bilgi ve becerilerini geliştirme imkanı bulacağını açıkladı. Etkinlikler uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilecek. Bilimi çocuklara sevdirmek amacıyla düzenlenen Bilim Tırı ise, Sincan’da çocuklarla bir araya gelmeye hazırlanıyor. Etkinlik kapsamında, öğrenciler deneyler, interaktif atölyeler ve eğlenceli bilim gösterileriyle bilimi yakından tanıma şansı elde edecek.
Bilim Tırı 11 Ocak-26 Ocak arası faaliyette
Bilim Tırı; 11-18 Ocak tarihlerinde Sincan Kent Meydanı’nda, 19-20 Ocak’ta Evliya Çelebi Kültür Merkezi Önü’nde (Pınarbaşı), 21-22 Ocak’ta Yenikent Kapalı Pazar Yeri’nde, 23-24 Ocak’ta Fuar ve Kongre Merkezi’nde (Fatih), 25 Ocak’ta Temelli’de (Sincan Belediyesi ek hizmet binası önü) ve 26 Ocak’ta Lale Meydanı’nda öğrencileri ağırlayacak.
Tiyatrolar da faaliyette olacak
Sincan Belediyesi, tatil döneminde çocukların çeşitli tiyatro oyunları ve animasyon gösterileriyle eğlenebileceğini ifade etti. Bu kapsamda; 18-26-28-30 Ocak’ta Animasyon gösterileri, 17-25 Ocak’ta Bir Sevgi Masalı, 19-29 Ocak’ta Pinokyo, 20-24 Ocak’ta Sihirli Dünya (teknoloji bağımlılığı konulu müzikal çocuk tiyatrosu), 27 Ocak’ta Orman Melekleri, 31 Ocak’ta Keloğlan Korsana Karşı ve 1 Şubat’ta Ahmetcan’ın Hayal Dünyası sahnelenecek. Tüm gösterimlerin günde iki kez, 13.00 ve 15.00 saatlerinde Lale Konferans ve Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirileceği bildirildi.
İhlas Haber Ajansı




