Mersin Silifke’de Orman Yangını: Müdahale Başladı
Mersin’in Silifke ilçesinde bulunan kırsal alanda yangın meydana geldi. Yangının söndürülmesi için hem havadan hem de karadan ekipler hızlı bir şekilde bölgeye intikal etti.
Yangının Çıkış Noktası
Edinilen bilgilere göre, yangın, ilçeye bağlı olan Çaltı (Çamlıca) Mahallesi’ndeki Kırtıl Tepesi Gözetleme kulesi önünde oluştu. Yangın ihbarının yapılmasının ardından, olay yerine yangın söndürme helikopterlerinin yanı sıra, Orman İşletme Müdürlüğü ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait ekipler de gönderildi.
İlk Müdahale Başarıyla Gerçekleştirildi
İlk ekiplerin bölgeye ulaştığı ve söndürme çalışmalarına başladığı bildirildi. Yangının kontrol altına alınması için yürütülen mücadele sürüyor. Yangının hızla yayıldığı ormanlık alanda, ateşin etkilerinin azaltılması için yoğun çaba harcanıyor.