Siirt’te Kar Yağışı Nedeniyle Kapalı Olan 162 Köy Yolundan 146’sı Yeniden Ulaşıma Açıldı.

Editör
1 Dakika Okuma
Siirt’te Kar Yağışı Nedeniyle Kapalı Olan 162 Köy Yolundan 146’sı Yeniden Ulaşıma Açıldı.

Siirt’te Kar Yağışı Nedeniyle Kapalı Olan Yollar Açılıyor

Siirt İl Özel İdare ekiplerinin çalışmaları sonucunda kar yağışı nedeniyle kapalı olan 162 köy yolundan 146’sı ulaşıma açıldı.

İl genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ile çok sayıda köy yolu ulaşıma kapanırken, Siirt İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor. Vali Dr. Kemal Kızılkaya’nın koordinesinde yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat, kar yağışının başlamasıyla birlikte kırsal alanlarda acil durumlara anında müdahale edildiğini ve birçok hastanın güvenli bir şekilde 112 Acil Servis ekiplerine sevk edildiğini belirtti. Kar yağışının sona ermesinin ardından kapanan köy yollarının açılması için çalışmalara hız verdiklerini dile getiren Canpolat, “Valimiz Dr. Kemal Kızılkaya’nın talimatları ve direktifleri doğrultusunda karla mücadele çalışmalarımız devam etmektedir. Toplamda 162 köy yolu ulaşıma kapanmış olup, yapılan yoğun çalışmalar sonucunda 146 köy yolumuz şu an itibarıyla ulaşıma açılmıştır. 16 köy yolumuzda ise çalışmalar sürmektedir” ifadelerini kullandı.

Canpolat, bugün itibarıyla 47 araç ve 100 personelin sahada olduğunu, Şirvan ilçesinde 6, Pervari’de ise 10 köy yolunun kapalı olduğunu kaydetti.

İhlas Haber Ajansı

ETİKETLENDİ:
Bu Makaleyi Paylaş