Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Siirt’te Gazze İçin Tepki Gösteren Peygamber Sevdalıları Eylem Düzenledi

    Siirt’te Peygamber Sevdalıları, “Gazze Ölüyor, Ayağa Kalk” eylemiyle Gazze’deki saldırılara protesto düzenledi. Temsilci Orhan Ay, Gazze’deki insani duruma dikkat çekti ve uluslararası toplumun sessizliğini eleştirerek cesur adımlar atılmasını istedi. Eylem, dualarla barışçıl bir şekilde tamamlandı.

    Siirt'te Peygamber Sevdalıları, "Gazze Ölüyor, Ayağa Kalk" eylemiyle Gazze'deki saldırılara

    Gazze İçin Yükselen Sesler: “Ayağa Kalk” Eylemi

    Siirt’te Peygamber Sevdalıları tarafından “Gazze Ölüyor, Ayağa Kalk” temasıyla gerçekleştirilen gösteride, Gazze’deki soykırıma karşı bir protesto gerçekleştirildi.

    Eylem, Güres Caddesi’ndeki Sancaklar Ortaokulu önünde toplandı. Katılımcılar, ellerinde Filistin bayrakları ve çeşitli dövizler ile Gazze’deki sivil kayıplara dikkat çekmeye çalıştılar. Siirt Peygamber Sevdalıları Temsilcisi Orhan Ay, grup adına yaptığı basın açıklamasında, kısa bir süre önce yaşamını yitiren İsmail Haniyye’ye atıfta bulunarak, “Bugün burada onun vasiyetini yerine getirmek amacıyla bir araya geldik” şeklinde konuştu.

    Ay, Gazze’deki olayların sadece Filistin halkına değil, tüm insanlığın vicdanına karşı bir saldırı niteliğinde olduğunu belirtti. “Burası yalnızca bir basın açıklaması için toplanma yeri değil; insanlığın onurunu savunma, sessiz çığlıkları haykırma ve ezilenlerin sesi olma amaçlı bir buluşmadır. Gazze’de 2 milyondan fazla insan akut gıda güvensizliği ile karşı karşıya. Yaklaşık 600 bin kişi ölümcül hastalıklarla boğuşuyor, 320 binden fazla çocuk ise yetersiz beslenme yüzünden tedavi bekliyor. Bu çocuklar, bir doğal afetin değil, sistematik bir kuşatma ve zulmün kurbanlarıdır. Açlık, bombardıman ve yerinden edilme tehditleri ile mücadele ediyorlar” ifadelerini kullandı.

    Ay ayrıca, uluslararası toplumun sessizliğini eleştirerek, “Nutuklar bebekleri beslemiyor, kınama mesajları soykırımı durdurmuyor. Diplomatik yollardan da bir sonuç alınamıyor. Geriye tek bir seçeneğimiz kalıyor; izzetle direnişi desteklemek” dedi.

    “Ey ümmetin fertleri” diyerek çağrısını sürdüren Ay, sessizliğin normalleşmesi, suskunluğun kabullenilmesi ve unutmanın ihanet olduğunu vurguladı. Açıklamada, liderlere ve yöneticilere seslenerek, ablukanın kaldırılması yönünde cesur ve somut adımlar atılması gerektiği belirtildi.

    Eylem, duaların okunmasının ardından herhangi bir olaya neden olmadan sona erdi.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı