Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Siirt’in Kurtalan İlçesinde Tütün Hasadı Başladı: Çiftçiler Geleneksel Yöntemle Ürünlerini Topluyor

    Siirt’in Kurtalan ilçesinde tütün hasadı başladı. Çiftçiler, Garzan Ovası’nda fideleri toplayarak geleneksel yöntemlerle kurutma sürecini yürütüyor. Tütün, bölge ekonomisinde önemli bir rol oynarken çiftçilere geçim ve mevsimlik iş imkanı sağlıyor.

    Siirt'in Kurtalan ilçesinde tütün hasadı başladı. Çiftçiler, Garzan Ovası'nda fideleri

    Siirt’te Tütün Hasadı Başladı

    Siirt’in Kurtalan ilçesinde, çiftçiler tütün hasadına başlamanın heyecanını yaşıyor.

    Kurtalan’ın ünlü Garzan Ovası’nda, aylar önce ektikleri tütün fideleri, olgunlaşarak hasat dönemi için hazır hale geldi. Temmuz ve Ağustos aylarının sıcak hava koşulları, tütünlerin kurutulması için önemli bir avantaj sağlıyor.

    Tütünlerin Geleneksel Hasat Süreci

    Hasat işlemi sırasında, geniş yapraklı tütünler özenle toplanıyor ve demetler halinde ipe geçirilerek geleneksel yöntemlerle askılıklara asılıyor. Güneş altında bekletilen yapraklar, sararıp kuruduktan sonra dikkatlice askılıklardan indirilerek kutulara yerleştiriliyor ve satışa hazır duruma getiriliyor.

    Bölge ekonomisinin belkemiği olan tütün üretimi, çiftçilere önemli bir geçim kaynağı sağlarken aynı zamanda mevsimlik istihdam olanakları da sunuyor.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı