Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Siber Suçlarla Mücadelede Önemli Başarı: 5 Gün İçinde 274 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, siber suçlarla mücadele kapsamında 25 ilde düzenlenen operasyonlarda 274 kişi gözaltına alındığını duyurdu. Bu süreçte 59 kişi tutuklanırken, dolandırıcılık ve müstehcen içerik suçlamalarıyla ilgili işlemler sürüyor. Bakan Yerlikaya, vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Bu haberin fotoğrafı yok

274 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, siber suçlarla mücadele amacıyla gerçekleştirilen operasyonların beş gündür sürdüğünü ve bu süreçte 274 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, 25 ilde düzenlenen operasyonlarla ilgili bilgi vererek şunları ifade etti: “Yasa dışı bahis, nitelikli dolandırıcılık, çevrim içi çocuk istismarı ve müstehcenlik suçlarına yönelik yürütülen operasyonlar neticesinde 59 kişi tutuklandı. 123 kişi hakkında ise adli kontrol tedbiri getirildi. Diğer şüpheliler hakkındaki işlemler devam ediyor.”

Şüphelilerin Faaliyetleri

Operasyonlarda yakalanan şüphelilerin, yasa dışı kumar işlemleri ile para transferlerini gerçekleştirdikleri, çocuklara ait müstehcen içerikler barındırdıkları ve çeşitli temalarla dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi. Kurbanlarının ise ‘oto yedek parça, araç satışı, kiralık bungalov ve yatırım ortaklıkları’ gibi konularda mağdur oldukları belirtildi. Ayrıca, vatandaşların mobil bankacılık hesaplarına izinsiz erişim sağlayan şebekeler hakkında da ayrıntılı çalışmalar yapıldığı vurgulandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve MASAK’ın koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlar, Adana, Yalova, Ardahan, Karabük, Gümüşhane, Bursa, Aydın, Ordu, Mersin, Antalya, Kırıkkale, Bitlis, Diyarbakır, Erzurum, Niğde, Gaziantep, Hakkari, Kahramanmaraş, Bolu, Balıkesir, Nevşehir, Tunceli, İstanbul, Ankara ve Batman gibi illerde yoğunlaştı. Yakalananların savcılıklarca soruşturmalara tabi tutulduğu bilgisi paylaşıldı.

Operasyon Sonuçları

Yürütülen operasyonlar sonucunda, 10 adet soğuk cüzdan, piyasa değeri yaklaşık 73 milyon TL olan 7 araç ve 7 tapu ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, siber dolandırıcılıkla mücadele etme kararlılıklarını yineleyerek, “Siber Vatan’da da sanal devriyelerimizle suç şebekelerinin peşindeyiz. Milletimizin yanında yer alıyoruz ve bu konuda mücadelemizi sürdüreceğiz. Dikkatli olalım ve şüpheli bir durumda hemen 112 Acil Çağrı Servisini arayalım” dedi.