Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Sercan Özay’dan Esnaf Seçimlerinin Hafta Sonu Yapılması İçin Çağrı

    Sercan Özay, Karabük’teki esnaf oda seçimlerinin hafta sonu yapılması gerektiğini vurguladı. Özay, hafta içindeki seçimlerin katılımı olumsuz etkilediğini ve esnafın iş kaybı yaşamaması gerektiğini belirtti. Yetkililere esnafın taleplerine duyarlılık göstermeleri çağrısında bulundu.

    Sercan Özay, Karabük'teki esnaf oda seçimlerinin hafta sonu yapılması gerektiğini

    Esnaf Oda Seçimlerine Hafta Sonu Çağrısı

    Karabük’te Bakkallar, Fırıncılar, Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkan Adayı Sercan Özay, esnaf odası seçimlerinin hafta içi yerine hafta sonları gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

    Özay, yaptığı açıklamada, esnafın gününün büyük bir kısmını işyerinde geçirdiğini ve bu durumun hafta içine alınan seçimlere katılımı olumsuz etkileyebileceğini açıkladı. Esnafın demokratik haklarını kullanmasının önemine dikkat çeken Özay, “Esnafımız, sabahın erken saatlerinden akşam geç saatlere kadar çalışan bireylerdir. Oda seçimlerinin hafta içinde yapılması, esnafın katılımını güçleştiriyor ve iradelerinin sandığa yansımasını engelliyor” dedi.

    Hafta Sonunun Avantajları

    Özay, seçimlerin hafta sonu düzenlenmesinin katılım oranlarını artıracağını ve esnafın iş kaybı yaşamadan oy kullanma fırsatı bulabileceğini belirtti. Esnafın bir günlük gelirinin, işletme giderleri ve aile geçimi gibi birçok önemli unsuru etkilediğini dile getirdi.

    Bazı oda başkanlarının hafta sonu seçimlerine destek verdiğini, ancak mevcut tarihin hafta içine alınmasının esnaf camiasında rahatsızlık yarattığını vurguladı. Ahilik kültürünün mirası olan bu seçim sürecinin, esnafın iradesiyle şekillendirilmesinin gerekliliğinin altını çizen Özay, “Esnafın iradesi kesinlikle sandığa tam olarak yansımalıdır. Hafta içi yapılacak bir seçim, bu iradeyi eksik bırakma riski taşımaktadır” şeklinde konuştu.

    Esnafın Taleplerini Savunuyoruz

    Özay, esnafın haklı taleplerini savunmaya devam edeceklerini ve yetkilileri bu taleplere kulak vermeye davet etti. Esnafın desteklenmesi ve haklarının korunması konusunda kararlı olduklarını belirtti.