Şehitkamil Belediyesi Zabıta Ekipleri, 21 Ton Tarihi Geçmiş Ürünü Ele Geçirdi

Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Merveşehir’de bir işletmede yapılan denetimde 21 ton son kullanma tarihi geçmiş gıda ürünü ele geçirdi. Bu ürünler titizlikle imha edildi. Belediye Başkanı Umut Yılmaz, halk sağlığını koruma kararlılıklarını vurgulayarak, denetimlerin süreceğini belirtti.

Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Merveşehir'de bir işletmede yapılan denetimde 21

Şehitkamil’de Zabıta Ekiplerinden Önemli Denetim

Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin gerçekleştirdiği geniş kapsamlı denetimler neticesinde, bir işletmede 21 ton son tüketim tarihi geçmiş gıda maddesi ele geçirildi. Ele geçirilen ürünler, titizlikle imha işlemlerine tabi tutuldu.

Sağlığın Korunmasında Sıkı Denetim

Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ortaklığıyla düzenlenen denetimler sırasında Merveşehir’de bulunan bir gıda işletmesine yönelik detaylı bir inceleme gerçekleştirildi. Denetimlerde, işletmenin deposunda yer alan çeşitli markalara ait bisküvi, çikolata, şeker, kruvasan ve jelibon gibi ürünlerin son tüketim tarihinin geçmiş olduğu ve ambalajlarının bozulmuş durumda olduğu belirlendi. Yapılan kontroller sonucunda toplamda 21 ton tarihi geçmiş gıda maddesi tespit edildi.

Ekipler, ele geçirdikleri bu ürünler hakkında işlemler başlatarak, sağlığı tehdit eden gıdaları titizlikle imha etti.

Halk Sağlığı Önceliğimizdir

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, halk sağlığının korunması adına aldıkları önlemleri vurgulayarak, “Halkımızın sağlığı bizim için her şeyden önce gelir. Vatandaşlarımızın güvenli ve sağlıklı gıdaya erişim sağlaması en önemli sorumluluğumuzdur. Denetimlerimiz, hem rutin hem de aldığı ihbarlar doğrultusunda sürdürülmektedir. Bugün elde ettiğimiz bu başarı, denetimlerin ne kadar kritik olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. 21 ton tarihi geçmiş ürün piyasaya sürülmüş olsaydı, ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirdik. Neyse ki ekiplerimizin özverili çalışmaları sayesinde böyle bir duruma düşmedik. Denetimlere devam edeceğiz. Hemşehrilerimden, şüphelendikleri veya sağlıklarını tehdit eden işletmeleri mutlaka bize bildirmelerini rica ediyorum,” diye konuştu.