Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Sarıgöl’de Çamura Rağmen Üzüm Hasadı Devam Ediyor

    Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde, üreticiler ve tarım işçileri, yağmur nedeniyle oluşan çamura rağmen üzüm hasadını sürdürüyor. Ferdi Karakuş, Red Globe’nin kilosunu 50 TL, Sultaniye’nin kilosunu ise 40 TL’den sattıklarını belirtti. Üzümler, Aydın ve Isparta’ya sevk ediliyor.

    Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde, üreticiler ve tarım işçileri, yağmur nedeniyle oluşan

    Manisa’nın Sarıgöl İlçesinde Üzüm Hasadı Devam Ediyor

    Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde, çiftçiler ve tarım işçileri, yağmurun yarattığı zorluklara rağmen üzüm hasadına kesintisiz olarak devam etmekte. Red Globe ve Sultaniye üzüm çeşitlerinin toplama işlemleri, tüm olumsuz hava koşullarına rağmen sürmekte, bu süreçte elde edilen üzümler ise çevre illere dağıtılıyor.

    Çamura Rağmen Hasat Süreci Hız Kesmeden Sürüyor

    Sarıgöl ve çevresinde yapılan üzüm hasatları, son günlerde etkisini gösteren yağışlara rağmen aralıksız bir şekilde devam ediyor. Yağmur sonrası bağ yollarının çamurla kaplanmasına karşın, tarım işçileri kesim çalışmalarını sürdürüyor.

    Örtü altında yetiştirilen Red Globe ve Sultaniye üzüm çeşitlerinin hasadını gerçekleştiren işçiler, zor hava koşullarına karşı yağmurluk ve çizmeleriyle çalışmalara devam ediyor.

    Sarıgöl’de üzüm alımı gerçekleştiren Ferdi Karakuş, Red Globe üzümün kilogram fiyatının 50 TL, Sultaniye üzümün kilogram fiyatının ise 40 TL olduğunu belirtti. Karakuş, konu ile ilgili şunları ifade etti: “Yurt içi üzüm alım satımı yapıyorum ve her gün kesim yapıyoruz. Yağmur nedeniyle zemin çamur olsa da işçilerimiz gerekli tedbirleri alarak hasadı aksamadan yürütüyor. Üzümlerimizi her gün kamyonlarımıza yükleyerek Aydın ve Isparta’ya gönderiyoruz. İşçilerimiz özverili bir şekilde çalışıyor.”

    Bu açıklamalarıyla Sarıgöl ve çevresinde üzüm hasadının hava şartlarına rağmen devam ettiğini vurguladı.