Şanlıurfa’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) koordinesinde gerçekleştirilen Ev Sahibi Türkiye 500 bin Sosyal Konut temalı Yüzyılın Konut Projesi kapsamında kura çekimi töreni düzenlendi.
Törende 13 bin 790 hak sahibi yeni yuvalarına kavuşmanın heyecanını yaşadı.
Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Hasan Suver, Vali Hasan Şıldak, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Hasan Suver, Türkiye’nin afetlerle mücadelesine ve ekonomik gücüne vurgu yaptı. Türkiye’nin yangın, sel ve deprem gibi zorlu süreçlerin üstesinden başarıyla geldiğini belirten Suver, “Sadece son 6 Şubat depreminde bölgeye 200 milyar dolar harcandı. Bu sadece parayla olacak iş değil, büyük bir organizasyon kabiliyetidir” şeklinde konuştu.
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kente yapılan yatırımların büyüklüğüne dikkat çekti. Şanlıurfa’nın 6 Şubat depremlerinde “asrın felaketini” yaşayan illerden biri olduğunu hatırlatan Vali Şıldak, bu şehrin aynı zamanda “asrın dayanışmasını” da en güzel şekilde sergilediğini ifade etti. Şıldak, “Bugün ilimizde 13 binin üzerinde vatandaşımıza, toplam 13 bin 790 adet konutun kura çekimini gerçekleştiriyoruz. 76 binin üzerinde talebin geldiği bu kurada ismi çıkan vatandaşlarımıza evlerinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından program, noter huzurunda kura çekimini başlatan butona basılması ile devam etti.
İhlas Haber Ajansı
