Samsun’da Yapılan Yürüyüşte İsrail ve ABD’ye Sert Tepki Gösterildi

Samsun’da düzenlenen yürüyüşte, İran savaşı ve Filistin’deki olaylara karşı İsrail ile ABD’ye tepki gösterildi. Katılımcılar, barış çağrısı yaparken, CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ da basın açıklamasına destek verdi.

Samsun'da düzenlenen yürüyüşte, İran savaşı ve Filistin'deki olaylara karşı İsrail

**Samsun’da Barış Yürüyüşü: İran ve Filistin Üzerine Tepkiler Gösterildi**

Samsun’da gerçekleştirilen bir yürüyüşte, İran savaşı ve Filistin’deki soykırım dolayısıyla İsrail ve ABD’ye karşı protestolar yapıldı.

Yürüyüş Detayları

İlkadım ilçesindeki Çiftlik Caddesi’nde start alan yürüyüş, Öğretmenevi önünden başlayarak Lise Caddesi’ne kadar sürdü. Etkinlikte, “Savaşa hayır barış hemen şimdi”, “Katil ABD Orta Doğu’dan defol”, “Katil İsrail”, “Gazze’de düşene dövüşene bin selam” gibi anlamlı sloganlar haykırıldı.

Basın Açıklaması ile İfade Edilen Duygular

Yürüyüş sonrasında, Samsun Emek Barış ve Demokrasi Güçleri tarafından yapılan basın açıklamasında, “İsrail, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Filistin halkına karşı soykırım niteliğinde bir savaş yürütmekte ve bu süreçte 60 binden fazla insan hayatını kaybetmiştir. Hayakıyım yapmaktan kaçınmayan ABD emperyalizmi, şimdi de İran’a saldırarak yeni bir aşamaya geçmeye çalışıyor. Orta Doğu’da halkların barış içinde bir arada yaşamasını arzuluyoruz. Bu hedefe ulaşmak için emperyalist siyonist ittifakın ve iş birliği yapan güçlerin bölgeden temizlenmesi elzemdir.” ifadeleri yer aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ da yürüyüş ve basın açıklamasına katılarak destek verdi.