Samsun’da Kooperatif Üzerinden Dolandırıcılık İddiasıyla Soruşturma Başlatıldı: 13 Milyon TL’lik Vurgun Ortaya Çıktı

1 Min Read

Nitelikli Dolandırıcılık Soruşturmasında Yeni Gelişmeler

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’nın düzenlediği geniş kapsamlı bir soruşturma, kooperatif aracılığıyla yapılan nitelikli dolandırıcılık vakasını ortaya çıkardı. Bu dolandırıcılık olayında yaklaşık 13 milyon 393 bin TL miktarında bir vurgun gerçekleştirilmiş.

Detaylar Ortaya Çıktı

Edinilen bilgilere göre, dolandırıcılığın başını çeken V.P. isimli şahıs, 2025 yılının Mayıs ile Ekim ayları arasında iki mağdurla iletişime geçerek, kendisinin bir emlakçı olduğunu iddia etti. Mağdurlar, yüksek meblağlarda paralarını dolandırıcıların banka hesaplarına göndermiş. Yapılan detaylı incelemelerde mağdurlara verilen kooperatif belgelerinin sahte olduğu da tespit edildi.

Şüpheliler Yakalandı

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları titiz çalışmalar sonucu şüphelileri tespit etti. V.P. (27), M.E. (24), M.K.M. (26), A.A.Ö. (21) ve E.P. (31) isimli şahıslar, Samsun’da yakalandı. E.P., emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, diğer dört kişi, kadın da dahil olmak üzere, gözaltına alındı ve bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.

Bu gelişmeler, Samsun’da artan dolandırıcılık vakalarına karşı toplumun dikkatini çekerken, yetkililer halkı bu tür dolandırıcılıklara karşı uyarıyor.

Share This Article
Leave a review

Leave a Review

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version