Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Samsun’da İhracatı Artırmak İçin Sektörel Dış Ticaret Sermaye Şirketi Kuruluyor

    Samsun’da, ihracat kapasitesini artırmak amacıyla özel statülü “Sektörel Dış Ticaret Sermaye Şirketi” kuruluyor. Vali Orhan Tavlı’nın başkanlığındaki toplantıda, bu şirketin yerli firmaların yurt dışı pazarlarına açılmalarını kolaylaştıracağı ve çeşitli desteklerden yararlanacakları belirtildi.

    Samsun'da, ihracat kapasitesini artırmak amacıyla özel statülü "Sektörel Dış Ticaret

    Yeni Sektörel Dış Ticaret Sermaye Şirketi ile İhracat Kapasitesi Artacak

    Samsun’da yerli firmaların dünya pazarlarında daha etkin olabilmesini sağlamak ve ihracat potansiyelini artırmak amacıyla özel statülü bir “Sektörel Dış Ticaret Sermaye Şirketi” kurulması yönünde çalışmalar başlatıldı.

    Vali Orhan Tavlı’nın başkanlık ettiği bilgilendirme toplantısında, Sjirketin, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelere yurt dışı pazarlara giriş konusunda önemli kolaylıklar sağlayacağı belirtildi. Samsun Valiliği’nden yapılan açıklamada, yeni şirketin işletmelere birçok finansal avantaj sunacağı vurgulandı.

    KDV iadesi süreçlerindeki kolaylıkların yanı sıra, ihracat gelirlerinin daha hızlı tahsil edilmesi, işletmelerin nakit akışını olumlu yönde etkileyecek. Ticaret Bakanlığı’nın ihracata yönelik sunduğu teşviklerin daha etkin şekilde kullanılacağı, ayrıca fuar katılımları ve marka tanıtımları gibi alanlarda sağlanan desteklerin Samsun iş dünyası tarafından daha verimli bir şekilde kullanılacağı ifade edildi. Böylece, ihracatın artışı ile üretim ve istihdamda da gözle görülür bir büyüme yaşanması hedefleniyor. Otomotiv yan sanayii, savunma sanayii ve medikal sektörlerindeki ihracatın artırılması planlanırken; sanayi, tekstil, mobilya, tarım ve gıda sektörlerinde istihdam talebinin de artması bekleniyor.

    Toplantıya Katılan İsimler

    Toplantıya katılan diğer yetkililer arasında Ticaret İl Müdürü Kürşat Turpçu, ASKON Samsun Şubesi Başkanı Ahmet Alp Doğru, SAMGİAD Başkanı Aytekin Demir, ASRİAD Samsun Şubesi Başkanı Tuncay Bulut, MİLAD Samsun Şubesi Başkanı Berkay Erkan, ORKASİFED Samsun Şubesi Başkanı Mehmet Akif Koçak, MÜSİAD Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Barış Kadir Yalçın ve SAMİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Moral Ergin yer aldı.

    Bu gelişmeler, Samsun’un iş dünyasına büyük katkı sağlayacak ve bölgenin ekonomisini canlandıracaktır.